Hvordan Velge Veivakselforinger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Veivakselforinger
Hvordan Velge Veivakselforinger

Video: Hvordan Velge Veivakselforinger

Video: Hvordan Velge Veivakselforinger
Video: ⚠️ Оппозитный турбодизель Subaru: это просто мрак? 🤦‍♂️ Что с ним делать и как выбрать нормальный? 2024, September
Anonim

Utskifting av liners krever erfaring med reparasjon av bilmotorer, så i slike tilfeller er det vanlig å kontakte en biltjeneste. Du kan imidlertid velge riktig størrelse på reparasjonsdeler og kjøpe dem selv.

Hvordan velge veivakselforinger
Hvordan velge veivakselforinger

Det er nødvendig

  • - et sett med skiftenøkler for demontering av motoren;
  • - vernier tykkelse;
  • - kalibrering av plasttråd.

Bruksanvisning

Trinn 1

Først må du demontere motoren og plassere den i en posisjon som er praktisk for videre demontering. Deretter må du fjerne pallen, oljepumpen og skru ut de viktigste koblingsstanghettene som dekker foringene, som faktisk er glidende lagre. I denne prosessen er det ønskelig å delta av en spesialist, som ved hjelp av en tykkelse vil avgjøre hvilken vevakseljournal som har blitt "skylden" til at motoren ikke fungerer.

Bilde
Bilde

Steg 2

Det neste trinnet er å bore veivakselen til nærmeste størrelse. Det er nødvendig å kjøpe liners først etter at halsen allerede er malt - mekanikeren vil fortelle deg ønsket størrelse på liners. Bøsninger selges i et sett designet for koblingsstenger eller hovedtidsskrifter.

Bilde
Bilde

Trinn 3

Forene er installert på en ny eller bakken veivaksel. For motorer produsert hos VAZ, er det 4 reparasjonsstørrelser på liners med trinn på 0,25 mm: 0,25 mm, 0,5 mm, 0,75 mm, 1,0 mm. For motorer produsert ved GAZ og AZLK (pluss Izhevsk-anlegget) er det også en 5., 6. størrelse på veivakselboringen: 1, 25 mm og 1, 5 mm; størrelsen på foringen er angitt på overflaten.

Bilde
Bilde

Trinn 4

Den kjedelige veivakselen må blåses ut med trykkluft for å fjerne sponene som er igjen etter bearbeiding av delen. Når du installerer foringene, må sistnevnte smøres med motorolje. Elementene i veivmekanismen er montert "lås for å låse". Hvis du ikke har erfaring med motorreparasjon, er det bedre å overlate arbeidet til en spesialist.

Anbefalt: