Hvordan Fjerne Sjetonger Med Bil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne Sjetonger Med Bil
Hvordan Fjerne Sjetonger Med Bil

Video: Hvordan Fjerne Sjetonger Med Bil

Video: Hvordan Fjerne Sjetonger Med Bil
Video: Pumpe til gasturbinemotor GTD 350 2024, September
Anonim

Små og store steiner, som flyr ut under hjulene på din egen bil, passerer og møter biler, treffer lakken og fører til flis. Slike skader må repareres umiddelbart for å forhindre korrosjon. Prøv å reparere overflaten selv.

Hvordan fjerne sjetonger med bil
Hvordan fjerne sjetonger med bil

Det er nødvendig

Bilsjampo, slipende og finpolering av pastaer, toning av voksblyant, gnidningskluter, autoslag eller automatisk markør, eller et sett for opprydding av chips, bestående av maling og lakk, tannpirker (fyrstikk), selvklebende gips eller maskebånd, sandpapir nr. 2000, løsemiddel, rustomformer

Bruksanvisning

Trinn 1

Match riktig maling og fargestifter for å gjenopprette dekning. Dette er ekstremt viktig når du reparerer en bil lokalt. Hvis brikken er gammel, behandler du den med en rustomformer. Vask det skadede området grundig, alltid med bilsjampo. Ellers må du avfette dette stedet, for eksempel med bensin, sprit eller vodka. Tørk overflaten.

Steg 2

Hvis bare maling-og-lakkbelegget har fliset av på det skadede området, og grunning ikke har falt av, må du bruke en slipende poleringspasta på flisen. Vent 5-10 minutter og gni over dette området. Det vil bli polert. Deretter behandler du det skadede området med en fin poleringspasta. Brikken blir usynlig. På denne måten kan til og med ganske store riper effektivt justeres i høyde og farge.

Trinn 3

Hvis lakken er skadet sammen med grunning på metallet eller det flisete området er bredt, må du forsiktig bruke litt maling på flisen for å matche fargen på bilen før du polerer. La malingen tørke. Deretter dekker du skaden med en poleringsslipepasta. Tørk den i 5-10 minutter, gni og poler med en fin poleringspasta.

Trinn 4

Bruk voksfargestifter til å dekke over eventuelle sjetonger. Mal over det sprukne lakken, tørk av overflødig voks med en serviett, og buff det flisede området til en jevn overflate. Holdbarheten til slik behandling er lav. Det må nok gjentas.

Trinn 5

Rydd opp skadene med et oppryddingssett for brikker. For å ikke smøre for mye rundt, må du først dekke til det skadede området rundt omkretsen med selvklebende gips eller maskebånd. Bruk en beskyttelse som lett kan fjernes fra bilens overflate etter reparasjon. Fargetone i to eller tre lag. Gjør malingslaget tynt. Tørk og mal igjen. Hvis det ikke fungerte jevnt og vakkert på en gang, eller det er flekker, kan du fjerne overflødig maling ved å tørke den med et serviett dynket i løsemiddel. Tørk malingen. Dekk den med et lag lakk på toppen. Hvis brikken er liten, kan du bruke en dråpe maling på den med en tannpirker eller skjerpet fyrstikk. En time senere - en dråpe lakk. Etter 3-7 dager, poler du den utstikkende lakken med sandpapir nr. 2000, deretter med slipende og fin poleringspasta.

Anbefalt: