Hvordan Få Forsikringsbetaling I Tilfelle En Ulykke

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Forsikringsbetaling I Tilfelle En Ulykke
Hvordan Få Forsikringsbetaling I Tilfelle En Ulykke

Video: Hvordan Få Forsikringsbetaling I Tilfelle En Ulykke

Video: Hvordan Få Forsikringsbetaling I Tilfelle En Ulykke
Video: Codan Forsikring - Ulykke 2024, Juli
Anonim

Hvis bilen din har vært utsatt for en ulykke, må forsikringsselskapet ifølge loven betale deg penger innen femten virkedager fra det øyeblikket du sendte inn det siste dokumentet. Imidlertid er samhandling med forsikringstakere vanskelig i praksis.

Hvordan få forsikringsbetaling i tilfelle en ulykke
Hvordan få forsikringsbetaling i tilfelle en ulykke

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du trenger å lære forsikringsbetalingen i selskap med gjerningsmannen for ulykken, vil du umiddelbart etter ulykken motta en offisiell avgjørelse fra trafikkpolitiet (retten) om hendelsen. Samle alle nødvendige papirer og kontakt forsikringsselskapet. Alle dine forhold til denne organisasjonen skal formaliseres utelukkende i papirform, du skal ikke inngå korrespondanse via e-post, og duplisere telefonsamtaler med anbefalt post.

Det vil si at alle dokumenter, uttalelser du lager, skriver, må du overlevere mot signatur, registrere og oppbevare kopier av dem. Sørg for å sjekke datoen for aksept. Ellers vil det være vanskelig for deg å bevise saken din i fremtiden.

Hvis det ikke er mulig å overlevere alle dokumentene personlig, bruk posten. Send dokumenter med anbefalt post med varsel, men sørg for å gjøre en oversikt over alle vedlagte sertifikater, uttalelser osv.

Steg 2

Hvis selskapet allerede har mottatt en søknad fra gjerningsmannen til ulykken, må du duplisere den uansett. Hvis du har problemer med å fullføre søknaden, kan du kontakte din juridiske rådgiver.

Skriv og registrer en søknad for inspeksjon av bilen din, der du angir bilens beliggenhet, kontaktnummer. I følge loven må representantene for forsikringsselskapet selv organisere inspeksjonen av det skadede kjøretøyet. Det er ikke ditt ansvar å levere kjøretøyet for skadevurdering. Dette er forsikringsselskapenes ansvar. Men hold bilen i den tilstanden den dukket opp som et resultat av ulykken, og ikke forstyrre inspeksjonen av utstyret fra forsikringsselskapene.

Trinn 3

Hvis forsikringsselskapet ikke har undersøkt bilen din innen sju virkedager, må du kontakte en uavhengig ekspert. Da vil ikke selskapet lenger kunne klage på hans vurdering. En søknad om inspeksjon vil beskytte deg mot ytterligere besøk til selskapet og beskytte dine interesser.

Uansett resultatene av undersøkelsen i forsikringsselskapet, vil du motta et sertifikat som viser dokumentene du overleverte til selskapets ansatte etter ulykken.

Trinn 4

Begynn å reparere bilen først etter at en undersøkelse er gjort og en vurdering er gjort, og forsikringsselskapet har utstedt en skriftlig erklæring (nemlig en skriftlig erklæring, ikke en muntlig uttalelse), som indikerer det nøyaktige beløpet du skal betale deg.

Trinn 5

Hvis assurandøren etter 15 dager ikke har gitt deg svar i foreskrevet form, kan du sende inn et krav.

Husk at hvis forsikringsselskapet ikke oppfyller sine forpliktelser innen den lovbestemte fristen, har du også rett til å motta ytterligere kompensasjon. Send det juridiske kravet til forsikringsselskapet, og dets kopier til Union of Auto Insurance og MTIBU. Slike handlinger bidrar til å løse problemet positivt.

Anbefalt: