Hvordan Velge Et Batteri For Et Vaz

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Et Batteri For Et Vaz
Hvordan Velge Et Batteri For Et Vaz

Video: Hvordan Velge Et Batteri For Et Vaz

Video: Hvordan Velge Et Batteri For Et Vaz
Video: Крутейший 5 осевой ЧПУ фрезер - Pocket NC V2-50 2024, Juni
Anonim

Nå på markedet er det et stort antall batterimodeller fra en rekke produsenter. For ikke å bli forvirret i butikken når du velger et batteri til en VAZ, må du vite fire hovedparametere: batterikapasitet, størrelse, polaritet og type terminaler.

Hvordan velge et batteri for et vaz
Hvordan velge et batteri for et vaz

Det er nødvendig

  • - din bil
  • - centimeterbånd eller målebånd

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem batterikapasiteten. Du kan bli ledet av hva slags batteri som var på VAZ-bilen din tidligere, men hvis den ikke varte lenge, kan det ha vært enten av dårlig kvalitet eller valgt feil. I dette tilfellet, bruk en veldig enkel formel for å beregne kapasiteten selv: batterivurdering = generatorvurdering * 0,75.

Dermed, hvis rangering av generatoren din er 80Ah, vil batteriets kapasitet være 80 * 0,75, det vil si 60Ah. Vi anbefaler på det sterkeste ikke å installere et oppladbart batteri, hvis kapasitet overstiger resultatet av beregningene dine: generatoren til din VAZ klarer ganske enkelt ikke å lade den.

Steg 2

Bestem målene på batteriet. Standardmål for de fleste VAZ-bilmodellene er 242x175x190 mm. Bare i tilfelle, ikke vær for lat til å løfte hetten på VAZ og ta målinger ved hjelp av et målebånd eller et målebånd.

Trinn 3

Bestem batteriets polaritet. På de fleste VAZ-biler er batteriets polaritet rett. Dette betyr at hvis du ser på det gamle batteriet, vil terminalene være plassert nærmere radiatorgrillen, og den positive terminalen vil være til venstre. Hvis det motsatte er av en eller annen grunn sant (batteripolene er plassert nærmere bakveggen i motorrommet, og den positive er til høyre), blir polariteten omvendt.

Trinn 4

Bestem typen terminaler. For VAZ-biler er batterier med såkalte terminaler av europeisk type vanligvis egnet: de er tykkere enn terminaler av asiatisk type, og i motsetning til amerikanske terminaler som har gjenger, festes de med en liten glatt metallklemme.

Anbefalt: