Hvordan Identifisere Feil I Automatgir

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Identifisere Feil I Automatgir
Hvordan Identifisere Feil I Automatgir

Video: Hvordan Identifisere Feil I Automatgir

Video: Hvordan Identifisere Feil I Automatgir
Video: МЯГКАЯ ТОРГОВАЯ МАШИНА DIY 2024, Juli
Anonim

Automatgir er ikke en av de mest pålitelige enhetene i bilen, og må derfor kontrolleres regelmessig. Etter å ha funnet feil, må eieren av bilen eliminere dem så raskt som mulig. Det kan også være nødvendig å bestemme tilstanden til automatgiret under en foreløpig inspeksjon av bilen før du kjøper.

Hvordan identifisere feil i automatgir
Hvordan identifisere feil i automatgir

Bruksanvisning

Trinn 1

Sjekk kvaliteten på overføringsvæsken. Det skal være rent og lett uten tydelig sediment. Slam fra spon av stål og aluminium kan indikere en svært dårlig tilstand for automatgiret. Merk: bare en veldig liten, ubetydelig mengde chips er tillatt, siden de kan havne i overføringsvæsken etter at komponentene har kjørt inn.

Steg 2

Se etter plastflis i filteret. Dens tilstedeværelse kan indikere en funksjonsfeil i glidelager eller tannhjul. Som et resultat blir filteret tett, strømmen av overføringsfluid reduseres kraftig og automatgiret mislykkes. Det mest alarmerende tegnet er den svarte fargen på oljen og den sterke brennende lukten som kommer fra den. I dette tilfellet, mest sannsynlig, må du kontakte servicesenteret for overhaling av automatgiret.

Trinn 3

Beregn gjennomsnittlig girskiftetid. Ved omstilling fra N til R eller D, må bilen reagere veldig raskt. En forsinkelse på mer enn 1,5 sekunder indikerer alvorlige feil i automatgir, hvis eliminering må tas opp så tidlig som mulig. Ikke nøl med reparasjonen: For det første, hvis du gjør det i tide, uten å vente på at girkassen svikter, vil det koste deg mindre; for det andre kan kjøring i slike tilfeller føre til en ulykke.

Trinn 4

Vær oppmerksom på girskifteprosessen. Det skal ikke ledsages av fremmede lyder: sliping, støy, skarp banking, etc. Tilstedeværelsen av vibrasjoner og sterke støt er også uakseptabelt. Merk: vi snakker bare om veldig sterke, skarpe støt, men ikke om myke og glatte!

Trinn 5

Beregn endringen i motorhastighet. Hvis den øker for kraftig, uforholdsmessig mye for akselerasjon når du bytter gir, trenger automatgiret nøye diagnose og reparasjon.

Trinn 6

Hvis du er i tvil om brukervennligheten til automatgiret til bilen din, kan du kontakte servicesenteret. Erfarne mekanikere vil diagnostisere og fortelle deg i hvilken tilstand automatgiret er og om reparasjon eller utskifting er nødvendig.

Anbefalt: