Hvordan Lage En Kropp Med Egne Hender

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage En Kropp Med Egne Hender
Hvordan Lage En Kropp Med Egne Hender

Video: Hvordan Lage En Kropp Med Egne Hender

Video: Hvordan Lage En Kropp Med Egne Hender
Video: DIY manuel choker 2024, Juli
Anonim

Over tid står enhver bilentusiast overfor problemet med kroppsreparasjon og spørsmålet om hvordan du lager en kropp med egne hender uten ekstra kostnad. Kroppen repareres avhengig av den generelle tilstanden, det vil si omfanget av skaden. Så reparasjonen kan være fullført (overhaling i tilfelle alvorlig skade) eller delvis (overflatereparasjon for å eliminere mindre feil).

Hvordan lage en kropp med egne hender
Hvordan lage en kropp med egne hender

Bruksanvisning

Trinn 1

Vask karosseriet grundig og tørk det. Undersøk nøye alle kroppsdeler og komponenter. Dette må gjøres for å finne ut i hvilken tilstand kroppen er og hva slags reparasjon den trenger, samt en pinnsvin for ikke å fjerne unødvendige deler i fremtiden og ikke rote opp i rommet der reparasjonen utføres laget.

Steg 2

Demonter kroppen. Avhengig av hvilken type reparasjon som kreves (fullstendig, delvis), fjern de nødvendige delene, og fjern også chassisaggregatene (karosseriets bærende struktur i bilen).

Trinn 3

Rengjør rommet der arbeidet skal utføres fra unødvendig søppel, og legg de flyttbare delene i nærheten i en bestemt rekkefølge, slik at det senere er praktisk å montere, og unødvendige deler ikke forstyrrer arbeidet ditt.

Trinn 4

Skyll kroppen igjen. Dette kan gjøres med en sterk vannstråle eller på annen måte.

Jack opp fronten av kroppen. Andre løfteverktøy kan brukes til løfting, avhengig av budsjett.

Trinn 5

Installer karosseriet i en høyde på ca. 60-70 cm. Denne høyden gir god tilgang til de fleste deler. I tilfelle det er nødvendig å demontere bilmotoren, bør høyden velges litt høyere.

Trinn 6

Bruk en vogn med passende kapasitet, som du enkelt kan koble fra motoren eller andre massive deler av bilen og rulle ut, og da er det like praktisk å sette dem tilbake.

Del delene når du demonterer kroppen i flere deler - egnet, ubrukelig og de som må repareres. I dette tilfellet, monter deler som er i god stand i det ene hjørnet, kast ubrukelige deler umiddelbart, og legg de reparerte til side.

Trinn 7

Når du skjærer av komponenter eller enheter som forstyrrer reparasjon eller fjerning av andre deler, må du bruke et spesielt mekanisk verktøy, en meisel eller en baufil.

Trinn 8

Fjern lakken fra kroppen helt eller delvis (som kreves av reparasjon).

Vurder tilstanden til kroppen din, deler og skader.

Lag en reparasjonsplan, og ta hensyn til kompleksiteten i reparasjonsarbeidet. Gjør det vanskeligste arbeidet først, og deretter fikse mindre skader.

Trinn 9

Bruk en drift for å omforme delene du vil ha. For å gjøre dette, bruk en hammer eller et trykk, begynn å slå fra det deformerte området til midten. Bruk trykk med en jekk. Velg en hammer for slikt arbeid med en gummibelagt spiss. Bruk en spesiell håndambolt med hammeren.

Trinn 10

Fjern alle ujevnheter i delen som skal repareres ved hjelp av rette, og gi den sitt opprinnelige utseende. For dette arbeidet, bruk en spesiell rettehammer og en ambolt med glatt overflate. Alle streik må være lette og nøyaktige. Begynn med å rette ut rynkene på den delen som skal repareres.

Trinn 11

Bruk oppvarmingsteknologi i tilfelle det er nødvendig å eliminere de fremkomne buler på delene. For dette bør en oksygen-acetylenbrenner eller en sveisemaskin brukes. Metallet varmes opp med et verktøy til rødt, og deretter krymper det under avkjøling, og eliminerer dermed buen. I dette tilfellet bør du vite at du ikke bør varme opp hele området av buen; det er nok å velge flere punkter.

Samle alle delene etter reparasjon, og erstatt dem med nye eller reparerte.

Du kan trygt kjøre den "nye" bilen din.

Anbefalt: