Hvordan Stramme VAZ-clutchen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Stramme VAZ-clutchen
Hvordan Stramme VAZ-clutchen

Video: Hvordan Stramme VAZ-clutchen

Video: Hvordan Stramme VAZ-clutchen
Video: Hvordan stramme AM6 kickfjær 2024, Juli
Anonim

Utseendet til en knitrende lyd fra girkassen når clutchen er deprimert, når du prøver å koble inn et gir og begynner å kjøre, indikerer behovet for å stramme clutchkabelen, fordi denne feilen oppstår på grunn av overdreven strekking.

Hvordan stramme VAZ-clutchen
Hvordan stramme VAZ-clutchen

Bruksanvisning

Trinn 1

Forbered to 17 mm skiftenøkler. Deretter parkerer du bilen på et plant underlag, slår av motoren og setter på håndbremsen for å forhindre at maskinen beveger seg under arbeidet. Åpne deretter hetten og finn stedet der kabelen kobles til girkassen. For å gjøre oppgaven lettere, stå vendt mot bilen og inspiser bunnen av motorrommet i området til høyre side. Kabelen kommer ut av bilen, og du kan lett kjenne igjen girkassen på girkassen.

Steg 2

Løsne låsemutteren med en skiftenøkkel og fortsett å holde den, og med den andre skiftenøkkelen, stram til strekkmutteren til kabelen begynner å bevege seg i din retning. Gjør et par svinger til hver side og prøv å presse clutchen. Hvis resultatet er negativt, så stram mutteren litt mer for å oppnå ønsket effekt.

Trinn 3

Mutteren har fri lek, så vær ikke bekymret hvis du tok feil beslutning og tok noen svinger i feil retning. Når det er ønskelig, stram låsemutteren og lukk hetten. Sørg for å forsikre deg om at clutchen fungerer, om nødvendig, lufte clutchens hydraulikkdrift.

Trinn 4

Husk at det er bedre å ha med deg en ekstra clutchkabel og et sett med skiftenøkler, for det å være med en ødelagt kabel på sporet langt fra byen, uten å ha et verktøy for hånden, er en ganske ubehagelig hendelse. Hvis det er den minste mistanke om en åpen eller en funksjonsfeil i clutchen, må du inspisere og eliminere feilen.

Trinn 5

I tilfelle tilstrekkelig alvorlige mangler, ikke prøv å reparere feilen som har dukket opp alene, men kontakt et spesialisert bilverksted, der de ikke bare vil reparere deg, men også gi garanti for utført arbeid.

Anbefalt: