Hvordan Identifisere Defekte Bildeler På Markedet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Identifisere Defekte Bildeler På Markedet
Hvordan Identifisere Defekte Bildeler På Markedet

Video: Hvordan Identifisere Defekte Bildeler På Markedet

Video: Hvordan Identifisere Defekte Bildeler På Markedet
Video: Episode 15: Jan Erik Larssen bytter hjullager, sammen med Bildeler.no 2024, Kan
Anonim

Nesten hver bil krever før eller siden utskifting av reservedeler. Du kan kontakte en autorisert forhandler, men da må du betale for mye. Dette er ikke tilrådelig hvis du eier en mellomstor bil og garantiperioden for lengst er utløpt. Et mer økonomisk alternativ er å gå til markedet for å kjøpe alt du trenger. Du må imidlertid kunne skille ut defekte deler.

Hvordan identifisere defekte bildeler på markedet
Hvordan identifisere defekte bildeler på markedet

Det er nødvendig

  • - reservedeler;
  • - kvalitets sertifikat;
  • - emballasje av varer;
  • - penger.

Bruksanvisning

Trinn 1

Inspiser nøye alle delene du kjøper. Vær forsiktig! Renoverte deler selges ofte på bilmarkeder. De kan kjennetegnes av slitasje og mangel på emballasje. Rivne merker eller klistremerker med produksjonsdato kan indikere at produktet tidligere var i bruk, og selgeren ønsker å skjule dette. Ikke kjøp reservedeler fra hendene under noen omstendigheter! Det er ikke uvanlig at brukte deler forårsaker store sammenbrudd eller en forferdelig ulykke.

Steg 2

Ta en kunnskapsrik person med deg hvis du ikke er flink til bildeler. Det er sikkert blant dine venner eller slektninger det er folk som er kunnskapsrike i denne saken. Når du er klar over at du er dårlig kjent med bildeler, vil en skruppelløs selger prøve å selge deg en defekt eller skadet del.

Trinn 3

Be selgeren om et kvalitetssertifikat. Originale og sertifiserte reservedeler må ha et slikt sertifikat. Studer det innsendte dokumentet nøye. Den må inneholde omfattende informasjon om produktet. Vær oppmerksom på tilstedeværelsen av sel. Hvis selgeren ikke har slikt papir, eller det mistenker, bør du avstå fra å kjøpe i denne butikken.

Trinn 4

Ta hensyn til produktets lagringsforhold. Oljer og andre væsker bør ikke være ute, for under påvirkning av frost og direkte solstråler begynner den kjemiske sammensetningen å endre seg og miste sine opprinnelige egenskaper. Ikke kjøp deler som er samlet sammen. Hver ekte reservedel har sin egen eske, samt et spesielt polyetylenfôr som beskytter mot mekanisk skade under transport.

Trinn 5

Ikke kjøp nymalte deler. Frisk maling indikerer at varen ble malt rett før den ble solgt for å skjule bruksspor. Ta alltid en sjekk. Dette vil tillate deg å kreve utskifting av en del i tilfelle den ikke passer deg eller viser seg å være av utilstrekkelig kvalitet. Vær oppmerksom på kvitteringen. Det må skrives ut på et spesielt kasseapparat som angir dato og klokkeslett for kjøpet, produktnavnet, prisen, navnet og etternavnet til selgeren. Be om nødvendig selger om salgskvittering.

Trinn 6

Det er best å kjøpe deler som ikke på noen måte påvirker bilens tekniske tilstand. I dette tilfellet er det ingen risiko for at den kjøpte delen vil forårsake en ulykke eller havari, men du vil spare penger, fordi de samme delene i en butikk eller hos en autorisert forhandler selges mange ganger dyrere.

Anbefalt: