Hvordan Sjekke En Ny Bil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sjekke En Ny Bil
Hvordan Sjekke En Ny Bil

Video: Hvordan Sjekke En Ny Bil

Video: Hvordan Sjekke En Ny Bil
Video: Ny bil og Ida mister besinnelsen 2024, September
Anonim

Så du fikk det endelig! Den nye bilen kan hentes fra kupeen. Før du kjøper en bil, ny eller ikke, må du imidlertid kontrollere at den er i samsvar med noen av punktene som er oppført nedenfor. Dette gjøres slik at bilen virkelig gleder eieren, og ikke gir ham unødvendige problemer.

Hvordan sjekke en ny bil
Hvordan sjekke en ny bil

Bruksanvisning

Trinn 1

Til å begynne med, sjekk dataene fra det tekniske enhetspasset med reelle data, og studer nøye hver bokstav. Blant de kontrollerte parametrene er VIN-nummer, motornummer og kroppsnummer (må være identisk med VIN).

Steg 2

Kontroller lakken for å sikre at den er jevn og jevn. For best effekt bør du sjekke inn dagslys og etter en bilvask og tørketrommel. Ellers vil du kanskje ikke legge merke til spor etter berøring eller kroppsreparasjon.

Trinn 3

Kontroller at det ikke er noen fliser eller riper på terskelene, baksiden av speilene og på kantene på hetten, dørene og kofferten. Inspiser kroppen fra forskjellige sider for bulker. Gjør dette med kort avstand fra bilen.

Trinn 4

Kontroller hetten, kofferten og dørene: de skal ikke stikke ut eller stikke utover kroppen, og spaltene (åpningene) skal ha samme bredde over hele området. Bagasjeromslokk og panser må ikke skrås av.

Kontroller alle dørene om gangen for å forsikre deg om at de åpnes og lukkes fritt, og du har lagt ned like mye arbeid på det.

Trinn 5

Forsikre deg om at alt glass er intakt, inkludert kantene. Og også i åpningen og tettheten av hetten og kofferten. Åpne kofferten, løft bagasjeromsgulvet og se etter jekk, reservehjul, skiftenøkkel, skrutrekker. Sjekk driften av hovedlåsen, samt muligheten for å åpne og lukke frontdørene med en nøkkel, enten motorvinduene fungerer som de skal, både fra førerdøren og fra hver for seg. Forsikre deg om at alle vinduer kjører problemfritt og at førerdørens vinduslås fungerer som den skal.

Trinn 6

Kontroller den frie langsgående bevegelsen til forsetene og vippingen av ryggen med bevegelsen av hodestøttene. Start motoren uten å åpne hetten. Kontroller riktigheten av indikasjonen på posisjonene til girspaken. Forsikre deg om at det ikke er noen feilindikatorer. Mens motoren varmer opp, må du slå på og kontrollere at radioen fungerer. Sjekk til du er helt sikker på at kjøretøyet er klart til bruk.

Anbefalt: