Kan Frostvæske I Forskjellige Farger Og Merker Blandes?

Innholdsfortegnelse:

Kan Frostvæske I Forskjellige Farger Og Merker Blandes?
Kan Frostvæske I Forskjellige Farger Og Merker Blandes?

Video: Kan Frostvæske I Forskjellige Farger Og Merker Blandes?

Video: Kan Frostvæske I Forskjellige Farger Og Merker Blandes?
Video: Секретная функция обычного ножа! Таких полезных советов еще никто не видел! 2024, Juli
Anonim

Selv erfarne sjåfører kan noen ganger ikke svare nøyaktig på spørsmålet - er det mulig å blande frostvæske i forskjellige farger? Det er en oppfatning at dette ikke skal gjøres kategorisk. Men bileksperter er ikke så kategoriske og gir sine anbefalinger om dette problemet. Ved presserende behov kan du blande litt frostvæske med de samme egenskapene. Ikke bland forskjellige frostvæsker!

Frostvæske i radiatorhalsen
Frostvæske i radiatorhalsen

Flerfarget fargestoff for frostvæske er nødvendig for visuell gjenkjenning av stoffets merke. Når du arbeider med en gjennomsiktig væske, øker risikoen for å gjøre en feil mange ganger.

Frostvæske kan blandes i en standard

Standard frostvæske, selv fra forskjellige produsenter, kan blandes etter behov. Med farger er situasjonen mer komplisert. Selv i samme standard kan kjølevæsker ha forskjellige farger.

Så, frostvæske er blå eller rød, frostvæske fra G11-merket kan være enten blå eller grønn. Flerfarget frostvæske kan blandes med frostvæske. Flerfargede versjoner av G11 kan også blandes med hverandre, men ikke med andre væsker. Så, G13 er tilgjengelig i gule og lilla versjoner, de kan også blandes, men underlagt G13-standarden.

Blandingsalternativer for forskjellige standarder

Når det gjelder frostvæske av forskjellige standarder, selv om de er laget av samme produsent og har samme farge. Små mengder, omtrent en halv liter, som de sier, gjør ikke forskjellen. Når vi snakker om å blande frostvæske, mener vi betydelige volumer.

Den opprinnelig fylte frostvæske G11 (grønn) kan blandes med rød G12, siden de har samme base (etylenglykol) og samme tilsetningsstoff (karboksylsyre), om enn i forskjellige mengder. Men i dette tilfellet kan korrosjonsbeskyttelse allerede lide.

Hvis du fyller ut omvendt rekkefølge, legger du til G11 til G12, vil kjølingen fungere, men med en betydelig reduksjon i varmespredningsfunksjonene.

Forskjell i tilsetningsstoffer og base

Kjølevæske G13 er basert på propylenglykol og har derfor en annen sammensetning enn G11 og G12 (etylenglykol). Derfor bør ikke gule og lilla frostvæsker blandes med rødt og grønt. Hvordan vil ulike alkoholer samhandle? ukjent. Det er også en betydelig forskjell i sammensetningen av tilsetningsstoffene.

Følgende kjølevæsker i følgende farger må aldri blandes:

· gul-grønn;

· Gul rød;

Lilla - grønn;

· Fiolett - rød.

Merk følgende! Frostvæsker i forskjellige farger kan blandes innenfor samme standard. Dette er et midlertidig tiltak, og du kan ikke hele tiden bruke en blanding av forskjellige frostvæsker! Dette vil skade kjøretøyets kjølesystem.

Anbefalt: