Hvordan Lodde Ovnen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lodde Ovnen
Hvordan Lodde Ovnen

Video: Hvordan Lodde Ovnen

Video: Hvordan Lodde Ovnen
Video: loddekurs 2024, Juli
Anonim

Prosessen med å reparere ovnens radiator, så vel som motorens kjøleradiator, er mulig under visse forhold. Du kan reparere radiatoren selv hvis den er kobber eller messing. Hvis radiatoren er aluminium, vil den beste løsningen være å kontakte en spesialist.

Hvordan lodde ovnen
Hvordan lodde ovnen

Nødvendig

  • - et loddejern med en kapasitet på minst to hundre watt;
  • - tinn;
  • - syre;
  • - gummipropper i henhold til antall radiatorhull;
  • - børste med metallbørster.

Bruksanvisning

Trinn 1

Fjern ovnens radiator. Lukk alle åpninger med gummipropper. Vær forsiktig når du velger og installerer plugger, slik at det ikke er noen problemer med ytterligere fjerning. Senk radiatoren i et bad med vann og se visuelt etter lekkasjestedet av boblene i den utgående luften (ligner på å lete etter en lekkasje i et sykkelrør). Vurder graden av skade på radiatoren. Hvis det er flere lekkasjer eller en stor, er det fornuftig å tenke på å kjøpe en ny radiator. Siden påliteligheten til de reparerte vil være et stort spørsmål.

Steg 2

Fjern radiatoren fra badekaret og tørk den av med en klut. Bruk kritt eller nellik til å markere stedene hvor luft kommer ut. Vær forsiktig så du ikke bruker overdreven kraft når du merker med en spiker. Kjør gjennom fremtidige loddepunkter med tang, hvis mulig. Dette vil forbedre fremtidens tetthet og øke påliteligheten til forbindelsen.

Trinn 3

Rengjør de merkede områdene for fremtidig lodding med en klar børste. Du kan også bruke sandpapir eller et bor med et spesielt feste for å rengjøre overflater. Vær forsiktig når du bruker den for ikke å skade de små delene på radiatoren. Sure skrubbet overflater for å avfette og forbedre loddeytelsen.

Trinn 4

Lodd de markerte og avfettede områdene med et forvarmet loddejern. Angre ikke på loddetinn, men overdriv det ikke med mengden. Overdreven lodding kan sprekke og falle av. Som et alternativ til lodding kan du også bruke den såkalte "kaldsveisen". Når det brukes riktig, kan gode resultater oppnås.

Trinn 5

Senk ovnens radiator i badekaret igjen for å oppdage lodding av dårlig kvalitet. Tørk radiatoren grundig og syr igjen før du lodder den på nytt. Etter det kan ovnreparasjonen betraktes som fullført.

Anbefalt: