Hvordan Biler Males

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Biler Males
Hvordan Biler Males

Video: Hvordan Biler Males

Video: Hvordan Biler Males
Video: RC KONGEN - Hvordan maler du det perfekte karosseri til fjernstyrede biler? 2024, Juni
Anonim

Nesten alle eiere av en støttet bil kommer før eller senere på ideen om å male jernhesten sin. For å gjøre dette er det ikke nødvendig å betale mye penger til bilreparatører, siden alt arbeidet kan gjøres for hånd.

Hvordan biler males
Hvordan biler males

Nødvendig

  • - bilemalje;
  • - Hvit ånd;
  • - maling kontrollpanel.

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du begynner å male bilen, må du vaske den grundig med forskjellige vaskemidler. Som et resultat vil veismuss fjernes fra karosseriet. Og ved hjelp av spesielle produkter eller white spirit, fjern bitumen og fettflekker fra maskinens overflate.

Steg 2

Etter å ha fullført prosessen med rengjøring av karosseriet, demonterer du bakre og fremre støtfanger, diverse belysningsutstyr plassert utenfor, frontlys, sidelys, blinklys, dekorativ radiatorgrill. Hvis det er støtbeskyttelse i hjulbuene, må den også fjernes. Vask deretter de fjernede delene forsiktig, tørk dem og brett dem forsiktig på et annet sted. Skyll også skjermflensene godt i hjulåpningene og fjern smuss og flekker fra dem.

Trinn 3

Utfør deretter en kontrollrengjøring av kroppen fra støv og dekk til med papir eller aviser de stedene på kroppen som ikke skal males. Lukk også hjulene helt. Husk at mellom malte og umalte overflater vil skulderhøyden være omtrent 0,02 mm, noe som vil være merkbar. Plasser derfor grensene for umalte og malte deler av karosseriet på bøyene til delene.

Trinn 4

Fjern fabrikkmaling fra kroppsoverflaten med sandpapir til den malte overflaten får en matt nyanse, fjern deretter støvet fra den igjen og tørk av den med en fille dyppet i hvit ånd og tørk godt. Kontroller renheten på kroppsoverflaten under og etter disse prosedyrene.

Trinn 5

Når alt forarbeidet er fullført, fortsetter du direkte med å male bilen. Fortynn emaljen med et løsningsmiddel i samme proporsjon som angitt i instruksjonene, til ønsket konsistens. Hell den fortynnede emaljen i beholderen til sprøytepistolen, ved å bruke en netttrakt for å filtrere den. Hvis ikke, bruk en nylonstrømpe. Installer dysen nr. 1, 4 på pistolen, og lufttrykket i pistolen skal være 2, 5-3, 0 atm.

Trinn 6

Påfør malingen fra taket på bilen i en gjengjeldende bevegelse. Observer avstanden mellom pistolen og overflaten, den skal være 150-200 mm. Etter den første malingen, ta en pause i 15 minutter, og legg deretter på nytt lag med maling. Ikke rush for å male, malingens virkelige farge og dybde vises først etter maling med det andre laget. Den malte bilen tørker som regel 25-35 timer ved en temperatur på + 20 ° C.

Anbefalt: