Hydrogenbil: Fordeler Og Ulemper

Innholdsfortegnelse:

Hydrogenbil: Fordeler Og Ulemper
Hydrogenbil: Fordeler Og Ulemper

Video: Hydrogenbil: Fordeler Og Ulemper

Video: Hydrogenbil: Fordeler Og Ulemper
Video: Hydrogenbil 2024, Juni
Anonim

Rent hydrogen ble introdusert i bilverdenen for å være det ideelle drivstoffet. Det enorme potensialet med hydrogenenergi og rikelig med fornybare kilder oppfyller mange av kravene til dagens forbrukere. Hydrogen har imidlertid sine ulemper. Vitenskaps- og teknologieksperter fortsetter å gjøre en innsats for å løse disse manglene, og til slutt kan hydrogen bli en etterlengtet erstatning for olje og gass. I mellomtiden bør du vurdere fordelene og ulempene med hydrogenbiler på det nåværende tidspunktet.

hydrogenbil
hydrogenbil

onsdag

Bruk av hydrogenbrensel i forbrenningsmotor fører ikke til eksosforurensning. Bilen kan fremdeles produsere forurensning fra andre kilder (for eksempel brennende smøreolje), men hydrogen som drivstoff forurenser ikke miljøet. Når hydrogen kombineres med luft, brennes oksygen og hydrogen for å produsere vann.

Fornybarhet

Hydrogen er en fornybar drivstoffkilde. Når den blir brent, dannes det vann. Den kan brytes ned i dens bestanddeler (hydrogen og oksygen), og produserer flere hydrogenatomer. Syklusen kan ikke brytes, da det ikke er noen kjemiske endringer i prosessen som vil eliminere produksjonen av hydrogen. I motsetning til petrokjemikalier kan hydrogen brukes effektivt og gjentatte ganger som kilde til drivstoff til biler.

Tilgjengelighet

Hydrogenbiler har blitt rimeligere, men infrastrukturen for å betjene dem henger langt etter. Hydrogenet pumpes ikke inn i maskinen som en gass, men som en kryogen (veldig kald) væske. Å finne hydrogenpåfyllingsstasjoner krever planlegging og lureri for å dekke relativt lange avstander. I mange regioner i Russland er det ikke tilstrekkelige forhold for hydrogenbiler, bensinstasjoner ligger langt fra hverandre.

Hydrogenproduksjon er ikke gratis. Destillasjonen av hydrogen krever betydelig energiforbruk. En elektrisk strøm strømmer gjennom vannet og produserer gratis hydrogen og oksygen. Hydrogen stiger over oksygen og samles opp og flytende. Elektrolyse og flyting av hydrogen er en energiintensiv prosess. Dette påvirker tilgjengeligheten av hydrogen på det frie markedet.

Korrosjon

Hydrogen er et flyktig element som lett kombineres med de fleste andre elementer. Denne kombinasjonsprosessen fører til ulike effekter når de samhandler med metaller og andre materialer. Rent hydrogen kan korrodere metaller veldig raskt, og tekniske løsninger på dette problemet øker kostnadene for hydrogenbiler. Bare det å erstatte bensin med hydrogen løser ikke problemet. Motorer, drivstofftanker og -systemer må utformes og bygges utelukkende for hydrogendrivstoff.

Anbefalt: