Hvordan Diagnostisere Problemer Med Fjæringen På En VAZ

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Diagnostisere Problemer Med Fjæringen På En VAZ
Hvordan Diagnostisere Problemer Med Fjæringen På En VAZ

Video: Hvordan Diagnostisere Problemer Med Fjæringen På En VAZ

Video: Hvordan Diagnostisere Problemer Med Fjæringen På En VAZ
Video: Ремонт карбуратор Ваз/Лада/Москвич 2024, September
Anonim

Opphengselementenes levetid avhenger til en viss grad av kjørestilen til den som kjører kjøretøyet, men tilstanden til veibanen spiller den viktigste rollen i dette.

VAZ biloppheng
VAZ biloppheng

Det skjedde akkurat slik at hvis ikke sjåføren i Europa, med sine "speil" autobahns, trenger å bekymre seg for tilstanden til fjæringen, må innenlandske bilister diagnostisere chassiset så ofte som mulig. Tidlig kontroll av noen viktige komponenter i VAZ biloppheng kan spare deg for mange problemer på veien.

Sjekke anthers og foringer

Etter å ha satt bilen "på gropen", er det første trinnet å kontrollere integriteten til støvstengene i noen deler, for eksempel den konstante hastighetsleddet (CV-leddet). Anthers, som er en slags gummistøvler, beskytter viktige suspensjonskomponenter mot støv og smuss, så selv en liten sprekk dannet i bagasjerommet er årsaken til den tidlige utskiftningen. Det er mye mer logisk å bytte ut en krone, enn å bruke et betydelig beløp på selve CV-leddet.

Bøssingene til opphengsarmene og opphengsarmene, så vel som støtdemperøyne, er andre detaljer som gir kjørekomfort, og beskytter karosseriet mot harde støt på veien. En slitt foring ser vanligvis enten revet eller sprukket ut. Et sett med "gummibånd" til en innenlandsk bil er også billig, så du må bytte dem uten å nøle lenge.

Kontrollere støtdempere

Støtdempere har også sin egen levetid, noe som reduseres merkbart når du kjører på innenlandske veier. Hovedskaden på en støtdemper er væsketap. Eliminering av dette problemet er bare realistisk hvis delen er sammenleggbar. Hvis en støtdemper i ett stykke har lekket, må du kjøpe en ny.

Det tar ikke mye tid å kontrollere tilstanden til støtdemperne og gjøres visuelt. Så hvis det blir observert oljedråper på delene, må det skiftes raskt. Du kan sjekke tilstanden til denne opphengsenheten ved å svinge bilen fra hver side. Hvis bilen svinger lenge av treghet (på selve fjærene), er støtdemperen feil. Ulempen med denne diagnostiske metoden er at du bare kan sjekke en virkelig "drept" støtdemper.

Suspensjon sprekker

På VAZ-biler over tid kan både den fremre og bakre fjæringen mislykkes. Du kan finne feilen ved å undersøke opphengsarmene nær kulelagrene, stille blokker, under fjærstoppene.

Spaker, så vel som tverrforbindelsen til frontfjæringen, må byttes ut så snart som mulig hvis det observeres sprekker på dem, selv de minste. Det anbefales ikke å eliminere denne feilen ved sveising; det er bedre å kjøpe en ny del.

Sprekker vises også over tid på metallfelger, og dannes nær bolthull eller ventilasjonsvinduer. Hvis du har disse manglene, bør du bytte disk. Hvis dette ikke er mulig, må du inspisere hjulet nøye etter hver kraftige støt.

Anbefalt: