Hvordan Du Oppbevarer Vinterhjul

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Oppbevarer Vinterhjul
Hvordan Du Oppbevarer Vinterhjul

Video: Hvordan Du Oppbevarer Vinterhjul

Video: Hvordan Du Oppbevarer Vinterhjul
Video: Vinterdæk: Sådan skifter du dem selv 2024, September
Anonim

Med vårens ankomst har alle bilister hastverk med å "skifte" bilen sin fra vinterdekk til sommerdekk, dessverre, veldig ofte er det slik det hele ender. Men å skifte hjul er bare halve kampen, det viktigste er å sørge for alle nødvendige lagringsforhold for vinterdekk slik at de senere tjener i mer enn en sesong. Oppgaven er ikke vanskelig, det viktigste er å ha lysten og evnen til å gjennomføre den.

Hvordan du oppbevarer vinterhjul
Hvordan du oppbevarer vinterhjul

Det er nødvendig

  • - midler for bevaring av dekk;
  • - spesielle kroker for henging.

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg først den mest passende lagringsplassen for hjulene dine. Den skal være tørr, ren og kjølig. Den skal være fri for temperatursvingninger som kan føre til dannelse av fuktighet. Temperatur og fuktighet er de viktigste fiendene til dekk, da de har større innvirkning på dekkytelsen enn posisjonen der hjulene er lagret.

Steg 2

Før du fjerner hjulene fra maskinen, må du huske å merke retningen på dekkdekket og merke stedet det sto. For eksempel er venstre bakhjul LZ; høyre front - PP, etc.

Trinn 3

Når du har fjernet hjulene, må du vaske hver av dem grundig fra restene av sand, smuss og små steiner som sitter fast i slitebanen. Vær spesielt oppmerksom på områdene rundt tornene. Etter vask, la hjulene tørke grundig og behandle dem med spesielle konserveringsmidler som inneholder stoffer som bremser prosessen med ødeleggelse av gummi og forhindrer oksidasjon.

Trinn 4

Deretter henger du hjulene med spesielle kroker på veggen, eller bretter dem i en pen bunke på en flat overflate. Når du gjør dette, må du ikke senke eller øke trykket i dekkene. Forsikre deg om at det ikke er drivstoff, smøremidler, løsemidler og kjemikalier i nærheten av hjulene som kan skade gummien. Husk å snu hjulene en gang i måneden slik at de ikke deformeres. Hvis hjulene har kammer, sett inn litt oppblåste kamre inne i dekkene.

Anbefalt: