Hva Er Bedre: Automatisk Eller Mekaniker

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Bedre: Automatisk Eller Mekaniker
Hva Er Bedre: Automatisk Eller Mekaniker

Video: Hva Er Bedre: Automatisk Eller Mekaniker

Video: Hva Er Bedre: Automatisk Eller Mekaniker
Video: Yrkesportrett: Stian Hellebust - lette kjøretøy 2024, Juni
Anonim

Tvister om automatiske og manuelle girkasser har pågått i flere tiår. Og deltakerne i disse stridene er ikke bare bilister, men også de som ikke har egen bil, men anser seg selv som en kjenner av alt relatert til biler.

Hva er bedre: automatisk eller mekaniker
Hva er bedre: automatisk eller mekaniker

Hovedargumentene til motstandere av mekanikk er utmattelse med hyppige girskift og hyppig clutchpedaloperasjon og for rask slitasje på denne clutchen. Hovedargumentene til maskinens motstandere er at elektronikk ofte inkluderer feil gir som føreren trenger, de høye kostnadene ved reparasjoner og økt drivstofforbruk.

Fordeler med automatiske girkasser

I vårt land dukket biler med automatisk girkasse tilgjengelig for middelklassen opp for 15-20 år siden. I løpet av denne tiden nærmet andelen maskiner på markedet seg 50%, noe som indikerer deres popularitet blant befolkningen. I europeiske land selges bare 25-30% av bilene med manuelle girkasser. Og i USA har automatisering lenge vært ansett som den viktigste typen overføring på biler. Ifølge statistikk vet bare 5% av amerikanerne hvordan man skal håndtere en manuell girkasse - dette er hovedsakelig lastebilførere og profesjonelle idrettsutøvere.

I alle utviklede land blir den manuelle girkassen gradvis en saga blott. De erstattes av automatiske maskiner, roboter og variatorer. Når de forbedrer seg, får de flere fordeler og blir kvitt ulemper.

Først av alt, kvinner, nybegynnere, kjennere av komfort, innbyggere i store byer, som ofte må stå i trafikkork, "stemme" på maskinen. Det er bekvemmeligheten ved kjøring, som automatgiret gir, som er spesielt viktig for dem.

Imidlertid ønsker mange fagpersoner ikke å endre mekanikk til automatisk av en grunn. I mange kjøresituasjoner gir en manuell girkasse deg bedre følelse av bilen, bedre overvinne hindringer, bedre svinger i kontrollert drift og andre ikke-standardiserte og ekstreme tilfeller. Tatt i betraktning at i russiske virkeligheter ofte blir en streng nødvendighet, må deres argumenter tas i betraktning. For eksempel er den enkleste måten å få en fast bil ut å svinge den ut. Og på de fleste maskiner kan denne teknikken ikke utføres. For å være rettferdig: dette gjelder ikke robotgirkasser - det er enda lettere å svinge på dem enn på biler med manuelle girkasser.

Ulemper ved automatiske girkasser

Automaten på en liten bil forhindrer at den slepes uten å henge drivhjulene. Ellers er det full av feil i esken og påfølgende utskifting av denne enheten. Automatiske maskiner av SUVer, pickups og varebiler i full størrelse, samt robotbokser, kan slepes uten alvorlige begrensninger.

Kostnaden for en bil med automatisk girkasse er betydelig dyrere enn den analoge med en manuell girkasse. Det samme kan sies om reparasjon og vedlikehold. Å kjøpe en billig bil med pistol er en enda verre beslutning. Billige biler er utstyrt med en automatisk girkasse laget i Kina, som går i stykker umiddelbart etter at garantien utløper. Det samme kan sies om å kjøpe en bruktbil med automatgir - den forrige eieren kunne ødelegge boksen fullstendig ved feil bruk.

Sannheten er som alltid i midten. Moderne automatiske girkasser har manuelle moduser, muligheten til å bremse med motoren osv. Drivstofforbruket varierer så litt at bare fagpersoner på spesielle teststeder kan identifisere det. En automatisk girkasse av høy kvalitet, med riktig drift, er like pålitelig og holdbar som en mekanisk.

Robotgiret består av en clutch og en manuell girkasse. Men de styres av elektronikk ved hjelp av elektromagnetiske stasjoner for å slå på og av mekanismer

I tillegg kombinerer robotgirkasser (DSG), som mer ligner manuelle girkasser enn tradisjonelle automatgir, fordelene med begge deler og har ikke lignende ulemper.

Anbefalt: