Hvordan Fjerne En Radiobåndopptaker

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne En Radiobåndopptaker
Hvordan Fjerne En Radiobåndopptaker

Video: Hvordan Fjerne En Radiobåndopptaker

Video: Hvordan Fjerne En Radiobåndopptaker
Video: Как извлечь Carpass из магнитолы CD 30 OPEL? 2024, September
Anonim

Lagerlydsystemet til de fleste biler oppfyller ikke kravene til ivrige musikkelskere. Derfor er det et ønske om å installere en ny bilradio. Men for å gjøre dette må du først fjerne standard hovedenheten. Denne prosedyren er vanskelig for mange bileiere.

Hvordan fjerne en radiobåndopptaker
Hvordan fjerne en radiobåndopptaker

Det er nødvendig

  • - et spesielt sett for fjerning av radioen;
  • - bomullshansker;
  • - Håndbok;
  • - å bygge hårføner
  • - ny kledning

Bruksanvisning

Trinn 1

Åpne hetten og ta ut minuspolen fra batteriet for å koble fra strømforsyningen om bord. Dette er et forholdsregler, da du ved en feiltakelse kan kortslutte ledningene når du fjerner radioen. Les kjøretøyhåndboken nøye. Det kan indikere en beskrivelse av prosessen med å demontere radioen. Hvis du ikke har en trykt versjon av håndboken, kan du laste den ned elektronisk. Du kan også få grunnleggende kunnskap om enheten til bilens lydsystem ved å studere et spesielt forum dedikert til modellen din.

Steg 2

Fjern kledningsdelene. De er vanligvis plastdeksler som dekker skruesetene og gir dashbordet et mer estetisk utseende. Kledningen festes ved hjelp av plastklips eller pinner. For å fjerne den må du lirke forsiktig på en av sidene for å løsne festene. Vær veldig forsiktig. Hvis du kjøpte en bruktbil, kan den forrige eieren ha limt kledningen. Dette gjøres i tilfeller der sperrene er brutt. Hvis du finner ut at kledningen din er limt, må du varme den forsiktig opp med en varmluftspistol for å smelte limet. Trekk deretter plasten forsiktig av og rengjør rommet under det så mye som mulig. Du må kjøpe en ny kledning.

Trinn 3

Ta spesialverktøyet for demontering av radioen. Nå selger de begge universelle sett og tilpasset en bestemt modell. Skru ut alle skruene som holder monteringsrammen. Du må også skru av adapterskruene hvis du har en enkeltradio. Sett spesialverktøyet fra settet inn i hullene og trykk det ned så mye som mulig. Radioen skal komme ut av stikkontakten. Noen ganger er det nødvendig å demontere hanskerommet for å få tilgang til baksiden av kontakten som radioen er satt inn i. Dette gjør at radioen kan skyves ut fra baksiden. Trekk saken forsiktig ut. Koble alle kontaktene fra radioen. På samme tid, prøv å ikke slippe ledningene i hullet, siden det er veldig problematisk å få dem ut derfra.

Trinn 4

Kontakt nærmeste bilverksted hvis du ikke har de nødvendige ferdighetene for å fjerne radioen. Det er også verdt å kontakte fagpersoner hvis du på et eller annet tidspunkt innser at du ikke kan fullføre prosedyren alene. Vi hjelper deg gjerne med å fjerne det gamle lydsystemet og installere et nytt, samt gi deg en garanti for utført arbeid.

Anbefalt: