Hvordan Starte Motoren

Hvordan Starte Motoren
Hvordan Starte Motoren

Video: Hvordan Starte Motoren

Video: Hvordan Starte Motoren
Video: Hvordan starte eller stenge motoren i en ny Volvo 2024, September
Anonim

Forsikre deg om at maskinen er i parkeringsbremsen, og trykk deretter på clutchpedalen og sett girspaken i nøytral (eller sørg for at den allerede er i riktig posisjon). Dette må gjøres fordi noen ganger blir bilen satt i gir når motoren ikke går, slik at den holder seg på plass og dermed erstatter "håndbremsen".

Hvordan starte motoren
Hvordan starte motoren

Hvis du starter bilen uten at koblingen er frakoblet og giret ikke frakoblet, kan følgende skje: når motoren er startet, vil bilen begynne å bevege seg kraftig fremover. Dette kan gi deg problemer.

For å unngå dem, er det nødvendig å vri tenningsnøkkelen med klokken før starteren går, bare etter at du har forsikret deg om at girspaken er i nøytral. Tenningsnøkkelen må slippes umiddelbart etter at motoren har startet.

Råd. Når du er i tvil om at bilen er i nøytral, start motoren med clutchpedalen nedtrykket. Når motoren begynner å gå, kan du prøve å trykke ned clutchpedalen sakte. Hvis bilen begynner å bevege seg, må du straks trykke på clutchpedalen og koble ut giret. Og slik at det ikke oppstår problemer, alltid før du starter motoren, sjekk om bilen er på håndbremsen.

Hvis giret fremdeles er i bruk, vil denne forholdsregelen forhindre at bilen beveger seg, og motoren vil bare stoppe.

For å starte en kald motor kreves en beriket drivstoffblanding. Blandingen justeres automatisk ved start hvis du har en forgassermotor med automatisk choke-kontroll eller en injektor. Biler med konvensjonell forgasser er utstyrt med manuell choke. Denne klaffen må lukkes ved oppstart for å sikre en beriket blanding av blandingen. Dette oppnås ved å utvide kontrollpinnen. Etter at du har trukket ut choke-knappen, starter den kalde motoren som beskrevet tidligere. Når motoren varmer opp, vil hastigheten øke. Korriger turtallet, litt innfelt håndtaket, oppnå lite (ca. 1500 rpm), men stabilt turtall.

En oppvarmet motor starter med et fullt friluftsspjeld, som forhindrer blandingen i å berike seg på nytt.

Anbefalt: