Hvordan Montere En Billader

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Montere En Billader
Hvordan Montere En Billader

Video: Hvordan Montere En Billader

Video: Hvordan Montere En Billader
Video: Hvordan montere dørhåndtak 2024, Juli
Anonim

Hvis du lar frontlysene eller radioen være på over natten, vil batteriet i bilen din nesten gå tom. For å lade et dødt batteri hjemme, kan du kjøpe eller sette sammen en billader.

Hvordan montere en billader
Hvordan montere en billader

Det er nødvendig

  • - strømforsyning til datamaskiner;
  • - 25 volt utgangskondensatorer;
  • - emaljetråd d0, 5-0, 6 mm;
  • - motstand 2 W;
  • - amperemeter;
  • - loddejern;
  • - lodde;
  • - fluss og loddesyre.

Bruksanvisning

Trinn 1

Ta datamaskinens strømforsyning TX eller ATX, sjekk den for drift. Fjern den øvre halvdelen av saken og se hvilken brikke den er bygget på. TL494CN-kretsene (analoger av KA7500, DBL494, A494, IR3M02, mPC494C, MV3759, M1114EU, etc.) passer for oss.

Steg 2

Fjern alle utgående ledninger fra brettet, og la bare 2 gule (12 volt) og 2 svarte (dette er "COM", jordet). ATX-strømforsyningsenheten har også en grønn ledning som tilsvarer tillatelsen til å slå på PS-ON, lodde den til bakken. Ledningene til viften og 220 volt nettverket må også være uløst.

Trinn 3

Fjern brettet fra saken og bytt ut de 16-volts elektrolytkondensatorene med 25 volt. Vær oppmerksom på at du ikke bør redusere kapasitansen til kondensatorene (du kan øke den).

Trinn 4

Se på sporene til den første utgangen av mikrokretsen, kutt av alle unødvendige elementer (ved å kutte eller løsne delene). Fest den variable motstanden til den fremre perlen i saken, den vil fungere som en utgangsspenningsregulator (sett spenning fra 3 til 24 volt). Hvis du planlegger å bare bruke enheten til å lade et bilbatteri, kan du stille en konstant motstand med en spenning på 14,4 volt.

Trinn 5

Fjern alle unødvendige tilkoblinger 2 og 3 pinner på mikrokretsen. På den firdoble utgangen, slå av beskyttelsen som blokkerer utgivelsen av pulser, og la "myk start" -funksjonen, kutte av alle unødvendige.

Trinn 6

På den 15. og 16. pinnen, organiser begrensningen av utgangsstrømmen slik at strømmen ikke overstiger en viss verdi ved hvilken som helst belastningsmotstand, og at du ikke er redd for kortslutning. For å gjøre dette må du lage en strømføler på denne måten: ta en to-watt motstand av typen MLT, vikle en emaljetråd d0, 5-0,6 mm på den, i en rad (vri for å vri), og lodd endene til motstandsterminalene. I stedet for en nåværende sensor kan du installere et konvensjonelt amperemeter.

Trinn 7

Bytt ut den variable motstanden med en konstant ved å stille inn maksimal ladestrøm. Hvis du planlegger å lade et 60 amp-timers blybatteri, still ladestrømmen til 6 amp.

Anbefalt: