Fordeler Og Ulemper Med Alkyd Emalje

Fordeler Og Ulemper Med Alkyd Emalje
Fordeler Og Ulemper Med Alkyd Emalje

Video: Fordeler Og Ulemper Med Alkyd Emalje

Video: Fordeler Og Ulemper Med Alkyd Emalje
Video: Nattdykking med Frivannsliv - Simen og Michael forteller 2024, Juni
Anonim

Blant de mest populære bilemalene i dag, har alkyd-emalje en betydelig plass. Den utbredte bruken sikres av en optimal pris med høy kvalitet og pålitelighet av belegget. Alkyd-emalje er en-komponent og herder godt selv utendørs.

Fordeler og ulemper med alkyd-emalje
Fordeler og ulemper med alkyd-emalje

Utseendet til dette syntetiske fargestoffet har forbedret kvaliteten på bilmaling dramatisk. Alkyd-emalje er et av derivatene av alkydharpiks. Hovedforskjellen og egenskapen til denne emaljen kan kalles den raske polymeriseringen uten spesielle forhold, det vil si under påvirkning av oksygen og normal temperatur.

Etter påføring krever slik emalje ytterligere lakkbehandling og påfølgende polering, derfor brukes den sjelden til fullstendig maling av en bil. Det er også en matt alkyd-emalje, den brukes til delvis reparasjon før lakk, eller som dekorasjonsdeler uten glans.

Fordelene med alkyd autoenamel inkluderer hurtig polymerisering, brukervennlighet, lave kostnader i forhold til andre emaljer og et høyt nivå av beskyttende egenskaper.

Ulempene inkluderer lang tørketid, evnen til å miste glans over tid, vanskeligheten med å polere. Ulempene kan også tilskrives den høye polymeriseringen: når malingen begynner å tørke aktivt, begynner det å dannes et tynt lag film på overflaten, noe som ikke tillater emaljen å tørke jevnt på grunn av dette, sannsynligheten for flekker øker.

Den vanligste i dag er aerosolalkydemalje: det er den beste analogen til bruk i lokalt arbeid i stedet for en sprøytepistol og airbrush, siden den har et veldig fint korn når det sprøytes og tørker raskt.

Anbefalt: