Funksjoner Av Vinterdekk

Innholdsfortegnelse:

Funksjoner Av Vinterdekk
Funksjoner Av Vinterdekk

Video: Funksjoner Av Vinterdekk

Video: Funksjoner Av Vinterdekk
Video: Piggfrie vinterdekk på sommerføre 2024, September
Anonim

Hvis du ikke skal sette bilen din i garasjen om vinteren, må du kjøpe vinterdekk. Gitt det moderne utvalget av vinterdekk, gjenstår det bare å velge riktig måte å tåle bilens lave temperaturer og glatte veier.

Funksjoner av vinterdekk
Funksjoner av vinterdekk

Moderne teknologi hjelper sjåføren til å føle seg trygg på veien om vinteren, som først og fremst inkluderer bruk av gummi tilpasset lave temperaturer, bruk av pigger og bruk av et spesielt mønster. Alle disse faktorene bidrar til å minimere risikoen for glidning.

Vinterdekkmateriale og slitebane

Ved fremstilling av gummi beregnet på bruk ved lave temperaturer brukes et materiale som ikke mister sin elastisitet i frost. Dette oppnås gjennom kjemiske tilsetningsstoffer tilsatt blandingen i løpet av dekkfabrikken. Hvis du prøver å bruke sommerdekk til å kjøre om vinteren, kan du veldig fort bli overbevist om at det blir hardt, som plast, og ikke gir godt grep.

Et annet tegn på vinterbilgummi er det tilsvarende slitebanen, som er preget av større bredde og dybde. For god stabilitet på vinterveien brukes dekk med lange, bølgete lameller; Sidestabilitet i sving gir sinusformede slitebaner, og sikksakk-sipes hjelper dekkene til bedre grep på isen. En av de nyeste utviklingen fra produsentene er tredimensjonale lameller, preget av tilstedeværelsen av en intern skillevegg, som opprettholder den opprinnelige avstanden mellom fordypningene.

Shipovka

Bruk av piggdekk bør være bundet til det konstante bevegelsesområdet; hvis du har tenkt å sykle hele tiden i byen, er det ikke noe poeng i å bruke pigger. Når du kjører på asfalt, vil de veldig snart bli slått ut av dekket, for ikke å snakke om det faktum at "underveis" er ødeleggelsen av veibanen. Piggdekk er ypperlige for kjøring på en isete eller snødekt bane utenfor byen.

Friksjonsgummi (borrelås)

Dette er en spesiell type dekk som er laget av en spesiell gummiblanding. En slik "oppskrift" sørger for fremstilling av et dekk som er i stand til å "feste" seg til asfalten, noe som sikrer sikker bevegelse på frossen asfalt, slaps eller isete bakker. Borrelås mister for pigggummi når den beveger seg på is; bruk av friksjonsgummi er imidlertid mest tilrådelig i urbane forhold, når det i de fleste tilfeller ikke er noen åpenbar is. Videre er borrelåsens akustiske egenskaper sammenlignbare med sommerdekk - støyen under kjøring er minimal, noe som ikke kan sies om piggdekk.

Anbefalt: