Når Er Forbikjøring Tillatt

Innholdsfortegnelse:

Når Er Forbikjøring Tillatt
Når Er Forbikjøring Tillatt

Video: Når Er Forbikjøring Tillatt

Video: Når Er Forbikjøring Tillatt
Video: Forbikjøring over oppmerking 2024, Kan
Anonim

Omkjøring er en av de farligste manøvrene på veien. Føreren trenger erfaring for å utføre det kompetent. Men først og fremst må han vite når forbikjøring er tillatt av reglene, og når ikke. Hva skal være markeringene på veien for dette? Hvilke skilt forbyr forbikjøring? Hva er de nødvendige forholdene for sikker gjennomføring av denne manøveren?

https://www.freeimages.com/photo/563263
https://www.freeimages.com/photo/563263

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er nødvendig å skille mellom forbikjøring og fremrykk. Selv erfarne sjåfører forveksler disse to konseptene. Ved forbikjøring kommer du ikke bare foran en annen bil som beveger seg underveis, men kjører også inn i den møtende banen for dette. Når du går inn i venstre felt og tar fart for å komme foran bilen på høyre side, overhaler du ikke i ordets rette forstand. Du gjør bare en filbytte på forhånd. Det er nødvendig å skille mellom disse to manøvrene (forbikjøring og fremrykk), siden skiltene som forbyr deg å forbikjør, lar deg komme foran andre biler.

Steg 2

Først av alt, når du har tenkt å overhale deg, bør du være oppmerksom på merkingen. Enkelt eller dobbelt, solid markering mellom møtende trafikkstrømmer, forhindrer deg å forbikjøring. Men hvis linjen er brutt eller helt fraværende, kan du trygt gjøre denne manøveren.

Trinn 3

Du kan forbi andre biler bare hvis du kjører på en tofelts vei, det vil si med ett felt for hver kjøreretning. Det er strengt forbudt å kjøre inn i motgående kjørefelt for forbikjøring fra andre rad, selv om det ikke er noen kontinuerlig markering på veien. Dette er et ganske vanlig brudd på reglene som moderne bilister stiller.

Trinn 4

Du kan ikke forbi andre biler hvis det ikke er et forbikjøringsskilt (3.20) ved siden av veien. Det spiller ingen rolle for deg om du skal forbi en motorsykkel uten sidevogn, hestevogn eller moped. Du kan overhale de oppførte kjøretøyene selv om det er et forbudt skilt. Men først må du ta hensyn til veimerkingene. Tilstedeværelsen av slike i form av en dobbel eller en enslig linje forbyr deg å forbikjøres. Men hvis det er intermitterende, kan du trygt forbi en motorsykkel eller en vogn, selv om det er et forbudt skilt.

Bilde
Bilde

Trinn 5

Hvis du kjører en lastebil med en masse på mer enn 3,5 tonn, kan du få et nytt forbikjøringsforbud ved å bruke skilt 3, 22. Det forbyr deg å forbikjøring. Personbilsjåfører kan ikke se på dette skiltet, det gjelder ikke dem. Begge skiltene som forbyr forbikjøring er gyldige til nærmeste kryss eller opp til et skilt som opphever dette forbudet.

Bilde
Bilde

Trinn 6

Og så: du så at markeringene og skiltene tillater forbikjøring. Din neste handling er å vurdere om det er møtende biler på veien og hvor langt de er fra deg. Du kan forbikjøres hvis den møtende banen er fri på en slik avstand at du kan komme deg foran bilen foran og gå tilbake til banen uten å forstyrre noen. Du bør ikke bare vurdere selve avstanden, men også vurdere bilens evner og den tillatte maksimale hastigheten på en gitt veistrekning. En kraftig bil vil ta mye kortere tid å kjøre forbi enn for eksempel en tung dieselminibuss. Derfor vil avstanden til møtende biler, som er tilstrekkelig for forbikjøring, være helt annerledes for disse bilene.

Trinn 7

Før du starter forbikjøring, bør du definitivt vurdere synligheten av veien foran deg. Hvis du nærmer deg toppen av fjellet, må du ikke kjøre inn i den møtende banen. I denne situasjonen vil du ganske enkelt ikke se bilen komme mot deg i tide. Du kan heller ikke gå forbi skarpe svinger av samme grunn.

Trinn 8

Det er noen få andre begrensninger som hindrer deg i å forbikjøres. Hvis du ser i speilene at du allerede blir forbikjørt, kan du ikke begynne å forbikjøres. Videre er begynnelsen på forbikjøring inkluderingen av venstre blinklys. Så hvis blinklyset allerede blinker på bilen bak deg, har føreren allerede begynt å forbikjørte deg. Følgelig må du ikke forstyrre det. Reglene instruerer deg ikke bare å blande deg, men også å bevege deg med konstant eller lavere hastighet i dette tilfellet. Den samme begrensningen på forbikjøring er gyldig for deg hvis føreren foran deg har slått på venstre blinklys. Du er forbudt av reglene å overhale en bil som allerede gjør denne manøveren. Selv om sjåføren foran deg ikke går for å innhente, men bare går rundt hinderet, kan du ikke overhale ham heller.

Trinn 9

Når det gjelder forbikjøring i kryss, kan du forbikjøres hvis det ikke er trafikklys. Men i dette tilfellet bør du bare bevege deg langs hovedveien. Selv om det ikke er trafikklys, er det forbudt å forbikjøre noen når du kjører på en sekundær eller tilsvarende vei. Hvis krysset er utstyrt med et trafikklys, bør du under ingen omstendigheter overhale.

Trinn 10

For øyeblikket (2014) forbyr ikke reglene forbikjøring på gangfelt hvis det ikke er noen mennesker på den. Selvfølgelig, hvis fotgjengere beveger seg langs krysset, må du la dem passere, da kan det ikke være snakk om forbikjøring. Men vær forsiktig: trafikkpolitiet diskuterte mulige endringer angående denne varen, så du bør følge oppdateringene av trafikkreglene. I hver nye utgave av reglene kan det forekomme endringer i den relative forbikjøringen. Alle, til og med den mest erfarne sjåføren, må med jevne mellomrom oppdatere sin kunnskap om reglene og overvåke endringene i dem.

Anbefalt: