Hva Er Forskjellen Mellom Forbikjøring Og Avansering

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Forskjellen Mellom Forbikjøring Og Avansering
Hva Er Forskjellen Mellom Forbikjøring Og Avansering

Video: Hva Er Forskjellen Mellom Forbikjøring Og Avansering

Video: Hva Er Forskjellen Mellom Forbikjøring Og Avansering
Video: Video 7 Hva er forskjellen mellom ENNÅ og ENDA? 2024, Kan
Anonim

Noen ganger kan ikke erfarne sjåfører skille tydelig mellom begrepene "forbikjøring" og "forutse", og til og med nybegynnere - enda mer. Dette fører ofte i praksis til uventede møter med veginspektører, samt nødsituasjoner. Med tanke på at bilen ikke uten grunn er anerkjent som en kilde til økt fare, må sjåføren alltid være klar over hva han gjør når han gjør en manøvre - foran eller forbikjøring.

Hva er forskjellen mellom forbikjøring og fremrykk
Hva er forskjellen mellom forbikjøring og fremrykk

Hva betyr begrepene "outrunning" og "forbikjøring"?

Så først og fremst er det verdt å finne ut hva disse konseptene betyr. Bly er bevegelsen til et kjøretøy med en hastighet som overstiger kjøretøyet som passerer. En slik manøver utføres innenfor sin egen bane.

Omkjøring er et forskudd på en / flere kjøretøyer med avkjørsel i motgående kjørefelt og uunnværlig påfølgende retur til den opprinnelige kjørefilen eller siden av kjørebanen. Jeg må si at forbikjøring ikke alltid er et trafikkbrudd. Hvis veimerkingene tillater det og det ikke er noen forbudssignaler, vil en slik manøvre utføres i henhold til reglene.

Hva er forskjellen mellom forbikjøring og ledende?

Hva er forskjellen mellom forbikjøring og avansering? Sett fra trafikkreglene er dette fundamentalt forskjellige begreper. Først og fremst skal det sies at forbikjøring på grunn av dets særegenheter er den farligste av manøvrene. I alle tilfeller er det ikke bare forbundet med fremdrift av passerende biler, men også med manøvrering til venstre med en avkjørsel til "møtende kjørefelt" eller et tilstøtende kjørefelt, med obligatorisk påfølgende retur til den opprinnelige kjørefilen. Det er nødvendig å være spesielt forsiktig med forbikjøring - trafikkreglene gir et stort antall tilfeller når det er forbudt.

Ledende - en manøvre som utføres på sin egen side av kjørebanen, og med en hastighet som overstiger hastigheten til det passerende kjøretøyet. Når du gjør et forskudd, er det ikke forutsatt å forlate den møtende banen og uunnværlig retur til den tidligere okkuperte.

Hovedforskjellen mellom å overgå og forbikjøring er at den første er mulig både til høyre og til venstre. I tillegg er forbikjøring som en manøver strengt begrenset av trafikkregler og er forbudt i de fleste situasjoner. Dette forbudet gjelder praktisk talt ikke fremrykk - det kan gjøres i alle situasjoner, unntatt i tilfeller av tung trafikk der alle baner er okkupert av kjøretøy.

Hva blir feil forbikjøring

Det skal bemerkes med en gang at forvaltningskoden ikke gir direkte sanksjoner for feil forbikjøring. I mellomtiden bør man ikke glemme at forbikjøring kan være ledsaget av en kjøretur inn i motgående kjørefelt. I dette tilfellet kan artikkel 12.15, del 4, brukes for å straffe bilisten. For eksempel kan det ilegges administrativ bot og fratakelse av rettigheter i en periode på 4 til 6 måneder for å kjøre inn på motgående kjørefelt eller trikkespor ved forbikjøring..

Anbefalt: