Hvordan Reparere En Radiobåndopptaker

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Reparere En Radiobåndopptaker
Hvordan Reparere En Radiobåndopptaker

Video: Hvordan Reparere En Radiobåndopptaker

Video: Hvordan Reparere En Radiobåndopptaker
Video: Reparasjon Tandberg 3300X 2024, Juli
Anonim

Nesten ingen bil er komplett uten å installere en moderne og kraftig radiobåndopptaker. Det hender ofte at det er feil på radiobåndopptakeren, for eksempel når du leser plater, eller innstillingene går tapt når du spiller av lyd. For å forstå arten av sammenbruddet, må du fjerne og reparere radiobåndopptakeren. Du kan gjøre det selv eller ta radioen til et bilverksted.

Hvordan reparere en radiobåndopptaker
Hvordan reparere en radiobåndopptaker

Nødvendig

sett med verktøy

Bruksanvisning

Trinn 1

Stopp bilmotoren. Demonter radioen hvis du vil gjøre reparasjonen selv. Ta den ut av det spesielle huset og koble fra alle ledninger. Siden radiobåndopptakeren hovedsakelig er plassert på fronten av panelet, som et resultat av ventilasjons- og varmesystemene, kommer en stor mengde støv inn i radiobåndopptakeren, noe som fører til overoppheting og svikt i elektroniske elementer og for tidlig slitasje på de mekaniske delene av enheten.

Steg 2

Åpne radiodekselet fra PCB-siden. Undersøk og sjekk PCB for forkullede spor, brente deler eller lekkasjer. Hvis du finner et brent spor, må du gjenopprette det.

Trinn 3

Sjekk funksjonaliteten til radiokomponentene, åpne toppdekselet på metall og skru ut de fire festeboltene som fester CD / MP3-dekk. Ta ut diskettenheten, ikke glem å løsne de to kablene som er koblet til hovedkortet. Vanligvis kobles alle kabler og kontakter ganske enkelt ut uten at du trenger ekstra verktøy.

Trinn 4

Finn beskyttelsesdioden på brettet, som vanligvis ligger i nærheten av strømforsyningskretsene og hovedkontakten. Løsne denne dioden og sjekk motstanden i tilkobling forover og bakover. Dioden har ensidig ledningsevne. Siden den er beskyttet av filterdrosselen, fjerner du choken først og deretter beskyttelsesdioden.

Trinn 5

Kontroller beskyttelsesdioden. Bytt mediesonder. I tilfelle multimeteret viser null motstand, betyr dette at dioden er ødelagt. Se på diodens merke og erstatt den med en lignende.

Trinn 6

Før du lodder en ny diode, må du sjekke den for brukbarhet. I prinsippet vil radiobåndopptakeren fungere selv uten en diode, men hvis en uforutsett "nødsituasjon" skjer, kan forsterkerens mikrokretsløp og andre viktige radiobåndopptakersystemer lide.

Trinn 7

Kontroller brukervennligheten til ledningene og enhetene i maskinens innebygde nettverk før du kobler til bilradioen.

Anbefalt: