Hvordan Velge Riktige Vinterdekk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Riktige Vinterdekk
Hvordan Velge Riktige Vinterdekk

Video: Hvordan Velge Riktige Vinterdekk

Video: Hvordan Velge Riktige Vinterdekk
Video: Hvordan velge riktig dekkmønster 2024, Juni
Anonim

Å velge vinterdekk er en veldig viktig og vanskeligste oppgave, det er nesten som å velge bil. Her må du nærme deg fra forskjellige synsvinkler, studere hele markedet, alle egenskapene til de presenterte modellene, veie alle fordeler og ulemper og ta en beslutning sakte.

Hvordan velge riktige vinterdekk
Hvordan velge riktige vinterdekk

Bruksanvisning

Trinn 1

Det første trinnet er å velge typen vinterdekk, nemlig piggfrie eller piggede. Alt avhenger av hvilken region i Russland (i utlandet) du bor. Hvis du om vinteren må kjøre på veier som ofte er dekket av is, også på en snødekt vei med overvekt av tett og tilstrekkelig komprimert snø, bør du i dette tilfellet kjøpe piggede vinterdekk. De lar deg øke langrennsevnen, kjøretøyets stabilitet, pigggrep, redusere bremselengden og sikre pålitelig sving. Piggede vinterdekk passer i det sentrale Russland, der vinteren er lang og veldig kald, der det ofte oppstår is og asfalten ikke er synlig under snøen.

Steg 2

Hvis du bor i en by der veiene regelmessig rengjøres og vannes med spesielle forbindelser, og det ofte er tining om vinteren, er det behov for piggfrie vinterdekk. De gir større komfort på veien, det er mye lettere å kjøre bilen, den glir ikke og det er ingen risiko for hjullåsing.

Trinn 3

Etter det skal selve mønsteret velges. Det er europeiske og klassiske vinterdekk. Europeiske eller høyhastighets vinterdekk preges av et "sporty" mønster, og høyden på mønsterelementet er 6-7 mm. Den er utelukkende designet for rensede tørre stier, og isskorpe, snø og slaps kan bli et alvorlig hinder. Den klassiske kjennetegnes av tverrgående hull, høyden på mønsterelementet, som etterlater 7-8 mm, og langsgående spor. Slik gummi er designet for trygg og rolig bevegelse på asfalt.

Trinn 4

Deretter må du velge dekk av en viss størrelse som passer for bilen din. For å gjøre dette, åpne serviceboken og se på dekkstørrelsen; hvis du ikke er fornøyd med informasjonen, så ring en autorisert forhandler. Husk at du må ringe flere forhandlere for å unngå å motta falsk informasjon.

Anbefalt: