Hvordan Du Skal Oppføre Deg På Veiene Om Vinteren

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Skal Oppføre Deg På Veiene Om Vinteren
Hvordan Du Skal Oppføre Deg På Veiene Om Vinteren

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg På Veiene Om Vinteren

Video: Hvordan Du Skal Oppføre Deg På Veiene Om Vinteren
Video: БАКЛАЖАНЫ ПО ГРУЗИНСКИ НА ЗИМУ. Любите ли Вы баклажаны так, как их любит моя семья? 2024, Juli
Anonim

Kjøring er spesielt vanskelig om vinteren. Selv piggdekk sparer deg ikke alltid for is og enda mer fra snøfonn. Noen ganger begynner bilen å oppføre seg uforutsigbart, og sjåføren mister kontrollen og kommer til en ulykke. For å minimere risikoen, følg oppførselsreglene på vinterveier.

Hvordan du skal oppføre deg på veiene om vinteren
Hvordan du skal oppføre deg på veiene om vinteren

Bruksanvisning

Trinn 1

Overhold fartsgrensen og ikke hensynsløs. Husk at om vinteren er asfalten ofte dekket av en isskorpe, slik at bilens bremselengde øker. Vær spesielt forsiktig når du svinger i svinger: Hvis bilen glir i høy hastighet, kan knapt katastrofale konsekvenser unngås. Det hender at føreren vrir rattet, og bilen fortsetter å gli rett. Du må være sikker på at du kan stoppe i tide.

Steg 2

Vær veldig forsiktig på lysbildene! Hold avstand, spesielt hvis du blir fanget i en trafikkork. Ikke glem at bilen sakte men sikkert ruller nedover, og hvis du kommer for nært, kan det oppstå en kollisjon. I tillegg, når bilen begynner å bevege seg, kjører den i de fleste tilfeller først ned et par centimeter og først da begynner den å bevege seg opp bakken.

Trinn 3

Kjør sakte når du nærmer deg gangfelt. Dessverre er noen mennesker sikre på at bilen må la dem passere på veien, og aner absolutt ikke hvor vanskelig det er å øyeblikkelig stoppe flere tonn metall. Det er fotgjengere som hopper ut rett under hjulene og glemmer at veien kan være veldig glatt. Forresten, selv om det ser ut til at en person vil ha tid til å krysse til den andre siden av veien før du kommer til krysset, uansett. Det er ingen garanti for at fotgjengeren ikke sklir.

Trinn 4

Alle dine manøvrer skal være flytende. Ikke kutt, ikke forstyrre andre trafikanter. Slå på blinklysene minst et par sekunder før du bytter kjørefelt og sørg for at de slipper deg igjennom. Prøv å holde stor avstand: hvis noe skjer på veien og bilen foran deg bråstopper, må du kunne bremse jevnt slik at føreren som kjører bak deg får tid til å reagere. Dette er spesielt viktig for eiere av piggdekk: Bremselengden til bilen bak deg kan alltid være mye lenger enn din.

Anbefalt: