Hvordan Forlenge Levetiden Til En Motor

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Forlenge Levetiden Til En Motor
Hvordan Forlenge Levetiden Til En Motor

Video: Hvordan Forlenge Levetiden Til En Motor

Video: Hvordan Forlenge Levetiden Til En Motor
Video: Slik forlenger du levetiden til motoren din | Tips fra AUTODOC 2024, Juli
Anonim

Hvordan du maksimerer levetiden til motoren i bilen din og hva du trenger å gjøre for dette, er alltid et aktuelt spørsmål for sjåførene. For å utføre denne oppgaven er det nok å følge noen få regler.

Hvordan forlenge levetiden til en motor
Hvordan forlenge levetiden til en motor

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du ikke har noen turer over lengre tid, må du ikke la drivstoff ligge i tanken, da nitrometan i drivstoffet fører til korrosjon av motorens indre. Hvis det er drivstoff igjen i tanken, etter å ha brukt maskinen, tøm den derfra og start motoren med restene av bensin igjen i den. Injiser deretter motorbeskyttelsesvæske i forgasseren.

Steg 2

Kontroller også alltid luftfilteret fordi det er ubehandlet eller skittent, og lar støvpartikler komme inn i motoren. Alt smuss kommer inn i forbrenningskammeret og fungerer som et godt slipemiddel. Konsekvensene kan være tap av kompresjon og fullstendig slitasje på motoren uten mulighet for utvinning. Hvis du ikke vil ha en slik skjebne for motoren din, så skyll luftfilteret, helst etter hver tur, og sørg for å suge det grundig. Dette kan for eksempel gjøres med ricinusolje.

Trinn 3

Gjør det til en regel, før du forlater bilen over natten, for å kontrollere plasseringen til svinghjulet, det må være i den nedre posisjonen, ellers vil dette føre til at stemplene på den varme motoren igjen husker foringens diameter termisk, og dette igjen, som et resultat, til irreversibelt tap av kraft.

Trinn 4

Velg drivstoff nøye. Bruk bare kvalitetsalternativer fra kjente produsenter som ikke senker nitrometaninnholdet, men tvert imot øker det. Husk at drivstoff av høy kvalitet er nøkkelen til en stabil og pålitelig service i hjertet av kjøretøyet ditt, hvor mange problemer kan unngås.

Anbefalt: