Hvordan Legge Kraft Til En Motor

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Legge Kraft Til En Motor
Hvordan Legge Kraft Til En Motor

Video: Hvordan Legge Kraft Til En Motor

Video: Hvordan Legge Kraft Til En Motor
Video: Мотор от Mavic DJI для фонарика. Пазы на отражателе, чуть все не испортил. 2024, Juli
Anonim

Du kan gjøre bilen raskere ved å forbedre motorens ytelse eller ved å jobbe med bilens aerodynamikk, vekt og grep. Med de grunnleggende prinsippene til en bil, kan du enkelt tilføre motoren og få bilen til å gå raskere.

Hvordan legge kraft til en motor
Hvordan legge kraft til en motor

Nødvendig

  • - luftfilter
  • - kompressor
  • - turbolader
  • - forbedret eksosmanifold
  • - forbedrede sylinderhoder

Bruksanvisning

Trinn 1

Bytt luftfilter. Enten bytt ut det vanlige filteret ditt med et større filter for din bilmodell, eller installer et filter med såkalt nullmotstand. Disse tiltakene vil gjøre det lettere for motoren din å "puste" luft, og derved berike drivstoff-luftblandingen, og dermed øke motoreffekten.

Steg 2

Sett på en kompressor eller turbolader. I hovedsak er begge disse enhetene designet for å tvinge luft inn i forbrenningskammeret til et drivstoff. Kompressoren spinnes av motorens krefter, mens turbinen drives av strømmen av eksosgasser. Med en kompressor vil du motta en betydelig, stabil økning i både kraft og drivstofforbruk. Turboladeren øker også motorens behov for drivstoff, om enn litt mindre, men det har en ubehagelig funksjon: dannelsen av den såkalte turbolag. Turbinen begynner vanligvis å fungere fullt ut bare i høye hastigheter, fra omtrent tre tusen. Så så lenge du ikke har skrudd opp motoren din ordentlig, vil du kjøre i samme hastighet som i en normal naturlig suget bil. Hvis rask akselerasjon under første akselerasjon er avgjørende for deg, er ikke turbolading ditt valg.

Trinn 3

Bytt manifold. Standard manifolder plassert direkte på topplokk er ansvarlig for distribusjonen av drivstoff-luftblandingen og fjerning av eksosgasser. Det er to måter å forbedre motordynamikken ved å endre innsugnings- og eksosmanifoldene: ved å polere de eksisterende eller erstatte dem med de som har best flytkapasitet.

Hvis du polerer den indre overflaten av innsugningsmanifolden, vil det redusere motstanden, noe som betyr at det vil gjøre passeringen av drivstoff-luftblandingen lettere, og som et resultat vil øke motoreffekten.

Trinn 4

Bytt sylinderhoder. Når vi ser etter en reservedel, vil vi være interessert i antall ventiler per sylinder i motoren. Vanligvis er det to av dem: en for inntak av drivstoff-luftblandingen, den andre for fjerning av eksosgasser. Forbedrede hoder har vanligvis dobbelt så mange ventiler per sylinder i motoren, noe som betyr at de gjør jobben sin mer effektivt og kan påvirke motoreffekten betydelig.

Trinn 5

Gi motoren en generell rengjøring. For å tilføre kraft til en motor, er det slett ikke nødvendig å endre eller modifisere noe. Hvis du tror at ingeniørene som designet bilen din fremdeles forstår noe i sin virksomhet, og ikke ønsker å forstyrre sonen til andres kompetanse med sin rudimentære kunnskap, er det bare å prøve å perfeksjonere og opprettholde i utmerket tilstand hva bilen din får. planten.

Drivstoff brenner sjelden rent: hydrokarboner vil absolutt være igjen, som akkumuleres i form av karbonavleiringer på veggene til forbrenningskamrene, inntaksmanifolden (hvis du har en injeksjonsmotor med direkte injeksjon) og ventilskiver. Som et resultat mister motoren betydelig i kraft. For å holde din brennende motor i god form, anbefaler vi at du rengjør den hver 100-150 tusen kjørelengde.

Hvis du aldri har gjort noe lignende før, og bilen din har en solid kjørelengde, vil du være fornøyd med resultatet.

Trinn 6

Reduser kjøretøyets vekt. Dette vil ikke gi motoren direkte kraft, men vil optimalisere bruken av kreftene og gjøre bilen raskere. Start med å rengjøre kofferten, og hvis det ikke er nok, kan du prøve å erstatte individuelle pynt eller kroppsdeler med de som er laget av lettere materialer.

Anbefalt: