Hvordan Kjøpe Bil I Tsjekkia

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kjøpe Bil I Tsjekkia
Hvordan Kjøpe Bil I Tsjekkia

Video: Hvordan Kjøpe Bil I Tsjekkia

Video: Hvordan Kjøpe Bil I Tsjekkia
Video: Seks tips før du skal kjøpe bruktbil 2024, Juli
Anonim

Å kjøpe tsjekkiske biler er et veldig lønnsomt kjøp. Skoda-biler er tsjekkernes stolthet. Det er ikke tilfeldig at uttrykket "innenlands bil" ikke er voldelig i Tsjekkia. I tillegg til Skoda, kan du i dette landet lønnsomt kjøpe biler av andre merker, både nye og brukte. Tsjekker tar vare på bilene sine, så en gammel utenlandsk bil er som regel velstelt og i god teknisk stand.

Hvordan kjøpe bil i Tsjekkia
Hvordan kjøpe bil i Tsjekkia

Det er nødvendig

  • - Schengen-visum;
  • - penger på et plastkort;
  • - pass
  • - førerkort

Bruksanvisning

Trinn 1

Å kjøpe en ny bil er mye enklere enn å kjøpe en brukt bil. Alle kjente bilproblemer i verden er til stede på markedet. I motsetning til russiske forhold er det i Tsjekkia alltid biler på lager, og levering strekker seg ikke i mange måneder. En lang ventetid for levering skjer bare når du bestiller en sjelden konfigurasjon, en automatisk girkasse eller en ekstraordinær farge.

Steg 2

Når du kjøper, ta hensyn til den tsjekkiske historiske egenskapen - de liker ikke biler med automatgir. Derfor vil en ny modell med pistol måtte vente, og det vil være vanskelig å finne en brukt modell. Årsaken til denne lokale særegenheten er det nesten fullstendige fraværet av trafikkork i store byer. I denne forbindelse er det ikke spesielt vanskelig å kjøre bil med manuell girkasse.

Trinn 3

I tillegg er økonomiske biler veldig populære blant tsjekkere. Du vil med andre ord ikke finne kraftige, flerliter, gluttonøse biler som er til salgs. Dette skyldes høye drivstoffpriser. Det er nettopp på grunn av ineffektiviteten at det er få sportsbiler, luksusbiler, store SUV-er og pickups på salg. Mer enn halvparten av modellene som tilbys på markedet for nye og brukte biler har en dieselmotor. Hybridbiler vises også i økende grad.

Trinn 4

Når du kjøper en brukt bil, vær oppmerksom på tilbudene fra bilforhandlere. Som regel selger merkevareutstillingslokaler nye biler, så er de selv engasjert i sin tekniske service og garantiservice og godtar disse bilene for salg. Derfor er en bruktbil fra salongen et av de mest problemfrie alternativene for å kjøpe, selv om den er dyrere enn på markedet. All informasjon, inkludert historien om ulykker, reparasjoner og vedlikehold, vil bli gitt til ham. I tillegg gjennomgår de trening før salg, og salongen gir en viss garanti på dem.

Trinn 5

Når du kjøper en bil på markedet, har du større risiko. Saken kompliseres av at tekniske stasjoner for bildiagnostikk bare finnes i store bilmarkeder. Når du velger et kjøp, må du derfor ta med deg en spesialist som er godt kjent med maskiner og kriteriene for evaluering. Risikoen for å kjøre inn i en bil som vil gi problemer i videre drift er veldig høy. Og en ting til: i Tsjekkia er det ingen strafferettslig straff for å vri på hastighetsmålere, så tro ikke kilometertellerne.

Trinn 6

Insister alltid på en prøvekjøring når du kjøper både ny og brukt bil. Denne tjenesten leveres av alle firmaer som selger biler. For å gjøre dette må du gi den ansatte i selskapet førerkort med en internasjonal kategori B.

Trinn 7

Sjekk kjøretøyet nøye for å se om det har blitt fanget i en flom. På grunn av hyppige katastrofer av denne typen er andelen druknede blant brukte biler høy. For å identifisere en druknet mann, må du varme opp motoren til driftstemperatur, lukke vinduer, dører og luker og slå på varmeren med høyest effekt. Tåkevinduer og redusert sikt i hytta er et sikkert tegn på en druknet mann. Før du drar til markedet, bør du også interessere deg for rapportene om de siste flommene og ta dem i betraktning når du kjøper. Husk at biler fra Tyskland ofte vises på markedet, der flom også er hyppige.

Trinn 8

Ofte tilbyr selgeren kassen. Ved å godta det, blir du kvitt behovet for å reise hvor som helst. For å utarbeide dokumenter for kjøp av bil er det bare pass og førerkort som kreves. Det er mulig å kjøpe en bil på kreditt hvis du har et langtidsvisum i passet ditt. Papirarbeidet i en bilforhandler tar vanligvis omtrent en halv time, sammen med utstedelse av transittnummer. Umiddelbart etter betaling kan du kjøre den kjøpte bilen hvor du vil.

Trinn 9

Umiddelbart, på stedet, kjøp en bilforsikring. Uten det kan det være problemer med politiet når du reiser til grensen, samt problemer når du går gjennom toll. Utvilsomt, når du kjøper en bil i Tsjekkia, trenger du kunnskap om det tsjekkiske språket eller en tolk

Anbefalt: