Hvordan Ikke Bli Truffet Av Hjulene På En Bil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ikke Bli Truffet Av Hjulene På En Bil
Hvordan Ikke Bli Truffet Av Hjulene På En Bil

Video: Hvordan Ikke Bli Truffet Av Hjulene På En Bil

Video: Hvordan Ikke Bli Truffet Av Hjulene På En Bil
Video: Hvordan IKKE kjøre forbi en annen bil! | Accident #4 2024, Kan
Anonim

Den raske økningen i antall biler på landets veier fører til en økning i trafikkulykker, hvorav mange involverer fotgjengere. For ikke å være under hjulene på en bil, er det ikke bare nødvendig å følge reglene på veien, men også å vurdere den nåværende situasjonen riktig.

Hvordan ikke bli truffet av hjulene på en bil
Hvordan ikke bli truffet av hjulene på en bil

Bruksanvisning

Trinn 1

Gå på gangstier eller fortau, og hvis de er fraværende, på venstre side av veien mot den bevegelige trafikken. Hvis du sykler, moped eller motorsykkel, følg trafikkretningen.

Steg 2

Hvis du går på siden av veien eller kanten av kjørebanen i dårlige siktforhold eller om natten, må du ha med deg reflekterende gjenstander. Disse elementene må være godt synlige for bilførere.

Trinn 3

Kryss kjørebanen bare langs fotgjengerfelt - overjordisk og underjordisk, og i fravær av dem - langs skulderlinjen eller fortauet i kryssene. Hvis det ikke er kryss eller kryss, kryss veibanen i rett vinkel mot kjørebanen. Velg områder uten gjerder og delestrimler der veien er godt synlig i begge retninger.

Trinn 4

Der trafikken er regulert, styres av signaler fra et trafikklys eller en trafikkontroller. Hvis det bare er et trafikklys, la deg lede av det.

Trinn 5

Ved uregulerte fotgjengeroverganger, kjør kun inn i veibanen etter å ha vurdert avstanden til kjøretøyene som nærmer seg og hastigheten, og sørg for at krysset vil være trygt for deg.

Trinn 6

Ikke legg igjen et stasjonært kjøretøy som begrenser utsikten uten å sørge for at veien er fri. Husk at busser og trolleybusser må forbikjøres bak og trikker foran.

Trinn 7

Når du er ute på veien, må du ikke dvele eller stoppe hvis dette ikke er relatert til sikkerheten din. Ikke har tid til å fullføre overgangen, stopp ved linjen som deler trafikkstrømmer i motsatt retning. Fortsett krysset, og sørg for at det er trygt å fortsette.

Trinn 8

Gjør plass for biler med blinkende lys på. Hvis du er i øyeblikket på veibanen, skynd deg å frigjøre den.

Trinn 9

Forvent busser og drosjer på bestemte landingssteder, eller, hvis ikke tilgjengelig, på fortauet eller fortauet. Gå på veien for å gå ombord på bussen først etter at den har stoppet.

Trinn 10

Husk at ikke alle sjåfører følger trafikkreglene. Når du krysser veien i et tillatt trafikklys, må du sørge for at bilene stopper og at du ikke risikerer å bli kjørt over. På enveis vei vil det ikke være overflødig å se i motsatt retning. Slik framsyning vil spare deg for mye trøbbel.

Anbefalt: