Hvordan Lage Bakgrunnsbelysning I En Bil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Bakgrunnsbelysning I En Bil
Hvordan Lage Bakgrunnsbelysning I En Bil

Video: Hvordan Lage Bakgrunnsbelysning I En Bil

Video: Hvordan Lage Bakgrunnsbelysning I En Bil
Video: Från order till leverans med Volvo 2024, Kan
Anonim

Å utstyre en bil med ekstra belysning har nylig blitt veldig populær. Denne typen innstilling påvirker ikke de tekniske egenskapene til bilen, men det gir et spektakulært utseende og ser imponerende ut. Belysningen kan gjøres både utenfor og inne i hytta. For dette er det bedre å bruke neon, men hjemme er vanlige lysdioder eller LED-striper i forskjellige farger og design, som kan kjøpes i en vanlig radiobutikk, også egnet.

Hvordan lage bakgrunnsbelysning i en bil
Hvordan lage bakgrunnsbelysning i en bil

Bruksanvisning

Trinn 1

Kjøp en plastboks som brukes til elektriske ledninger (kabelkanaler). I en radiobutikk, kjøp lysdioder etter eget valg, samt en motstand med en motstand på omtrent 700 ohm. Eller ta spesielle neonrør, som allerede er et ferdig produkt og bare krever tilkobling.

Steg 2

Merk punktene på boksen der du vil plassere lysdiodene, den optimale avstanden mellom dem er litt over 5 centimeter. Lod en motstand til lysdiodene, og sørg for å sjekke ytelsen ved å koble et batteri til dem.

Trinn 3

Plasser dioder i hullene og koble dem parallelt. Forsegl kantene på boksen med et tetningsmiddel og kutt linsene fra lysdiodene (øvre del) med en kvern, ellers vil ikke en jevn lysstrøm være synlig når bakgrunnsbelysningen er slått på, men prikker.

Trinn 4

Fest boksen til bunnen med klemmer, som igjen er festet til kroppen med selvskruende skruer. Du kan gjøre uten klemmer ved å feste boksene direkte i bunnen. Sørg for å installere en spesiell transformator under panseret på bilen, som du kobler til LED-ledningene.

Trinn 5

I bilens interiør lager du en egen bryter som vil være ansvarlig for driften av bakgrunnsbelysningen. Installer den på et hvilket som helst praktisk og tilgjengelig sted. Koble vippebryteren til transformatorledningene og koble den resulterende kretsen til bilens kraftsystem.

Anbefalt: