Hvordan Velge Dekk

Hvordan Velge Dekk
Hvordan Velge Dekk

Video: Hvordan Velge Dekk

Video: Hvordan Velge Dekk
Video: Hvordan velge motorsykkel dekk? 2024, September
Anonim

Bilpleie er en vanskelig og krevende oppgave. Hvis du vil at bilen din skal være pålitelig, sikker og produktiv, kan du jobbe med den. Bilen er bilistens tempel. Alt til den siste skruen skal være kjent og forståelig for deg. Så du kan oppnå eksemplarisk orden i bilen og dens normale drift.

Hvordan velge dekk
Hvordan velge dekk

Moderne drivere er ikke alltid kjent med teknologien de kjører. For mange er til og med å finne dekk et reelt problem. Hjulene på en bil er en av de viktigste funksjonelle delene. Derfor er dekk på hjul så viktige. Når du velger dekk, må du vurdere noen nyanser.

Det første du bør vurdere når du velger dekk er tiden på året. Du må være veldig ansvarlig for type dekk. Poenget er at dekkene må være passende for sesongen. Det er mer enn usikkert å bruke de såkalte universaldekkene. Om sommeren er det behov for dekk med varmebestandig gummi. Vintersnødekte perioder rettferdiggjør bruken av piggdekk. Når det gjelder den våte våren og høsten, må dekkene for denne perioden ha passende egenskaper.

Det andre punktet i programmet, som vil hjelpe deg med å velge dekk, er dine foretrukne kjøresteder. Det er her du kjører oftest. Hvis du er byboer og sjelden forlater bygrensene, trenger du ikke piggdekk selv i vinterperioder. Slike sjåfører kan, i full alvor, klare seg med stasjonsvogndekk. Hvis du kjører mye på terreng og motorvei, må du nærme deg valg av dekk. Først må du ta hensyn til det første punktet, og deretter, basert på spesifikke forhold, velge dekk for alle årstider.

Den tredje tingen å vurdere er din foretrukne hastighet. For de som liker hensynsløs, er det behov for dyre dekk av høy kvalitet. Bare de tåler hastighetstrykket og holder bilen trygg i lang tid. Piggdekk er kontraindisert for slike førere. Den slites når du kjører fort, og kontrollen av bilen lider av den.

Det siste kriteriet som ikke kan forbigås, er størrelsen på diskene på bilen din. Selvfølgelig har denne tilstanden en rent parametrisk betydning. Oftest, i passet til bilen, er de ønskede størrelsene på hjul og dekk foreskrevet. Hjul vil redusere antall alternativer å velge mellom betydelig, men mangfoldet av markedet for dette produktet vil fortsatt gi mange valgmuligheter.

Et annet tips for valg av dekk er å henvende seg til profesjonelle og ikke rakke hjernen din. I dette tilfellet er det ikke tillatt å handle på hell, fordi vi snakker om betydelige kostnader og din sikkerhet.

Anbefalt: