GTE På En Bil: Hva Er Det?

Innholdsfortegnelse:

GTE På En Bil: Hva Er Det?
GTE På En Bil: Hva Er Det?

Video: GTE På En Bil: Hva Er Det?

Video: GTE På En Bil: Hva Er Det?
Video: Tøffe, tøffe toget - og mye mer! | Norske barnesanger 2024, Juli
Anonim

CCD - lastetollerklæring. Dette enhetlige dokumentet sendes til tollmyndighetene og inneholder fullstendig informasjon om produktet, dets eier og transportør. Dermed er en CCD for en bil et grunnleggende dokument for et kjøretøy som importeres til tollområdet i Russland eller eksporteres fra det. Som regel begynner historien til utenlandske biler i vårt land med dette primære dokumentet.

Slik ser en lastetollerklæring ut
Slik ser en lastetollerklæring ut

Tollklarering av varer som krysser tollgrensen til Russland skjer i henhold til følgende regler:

- Forenklet tollkontroll: verdien av varer overstiger ikke 100 EUR, varer som transporteres over tollgrensen til Russland har ingen restriksjoner på transport og er ikke underlagt obligatorisk beskatning. En skriftlig søknad i en hvilken som helst form sendes til tollmyndighetene, der følgende informasjon er angitt: navnet på personen som transporterer varene og hans juridiske adresse, antall og navn på varene, inkludert koder i henhold til TN VED, som samt det deklarerte tollregimet.

- Den vanlige prosedyren for tollkontroll: i andre tilfeller. Denne typen fortolling er knyttet til innlevering av en lasttollerklæring (CCD).

Funksjoner ved å fylle gasturbinemotoren

Tollerklæringsskjemaer (TD1 og TD2) brukes til å deklarere varer i papirutgave. De inneholder fullstendig informasjon om produktet og personen som transporterer det over tollgrensen til Russland. TD1 er hovedarket til CCD, og TD2 er et ekstra ark. De juridiske normene til TC (Tollkode) for CU (tollunionen, som inkluderer Russland, Kasakhstan og Hviterussland) inneholder nødvendig informasjon om prosedyren for å sende CCD til tollkontrollmyndighetene.

CCD - hoveddokumentet for tollkontroll
CCD - hoveddokumentet for tollkontroll

Skjema TD1 og TD2 består av fire selvkopierende ark hver, som er ment for følgende formål:

- det første arket forblir hos tollmyndigheten der CCD ble utstedt;

- det andre arket for statistikk (sendt til tollkomiteen);

- det tredje arket er en returnerbar kopi av deklaranten (tollmegler);

- regional kopi (sendt til tollkontoret).

Når du bruker en CCD for fortolling av varer med flere navn, er TD2-skjemaet den integrerte delen.

Tollklareringsprosedyre

Dermed er CCD direkte knyttet til fortollingsprosedyren. Det er takket være lastetollerklæringen at tollstrukturen kan utføre tollkontroll av importerte og eksporterte varer. Dette viktige dokumentet for tollkontroll inneholder all nødvendig informasjon om produktet, dets eier og transportøren.

Tollrepresentanter stiller opp for landets økonomiske interesser
Tollrepresentanter stiller opp for landets økonomiske interesser

Dokumentsettet som presenteres av eieren av lasten til tollmyndighetene under registreringen inkluderer også konstituerende dokumenter, en utenlandsk økonomisk kontrakt, registreringsdokumenter, bankdokumenter (transaksjonspass, valutasertifikater og rubelkontoer, kvitteringer for betaling av tollbetalinger), et sett med fraktdokumenter (fraktbrev, fraktbrev, vei eller jernbane), så vel som ikke-tariffreguleringsdokumenter (samsvarsbevis, etc.), et TIR-carnet og et produktdokument for levering av produkter.

GTE på en bil

For at en statsborger i Russland skal kunne registrere sin utenlandske bil hos Statens trafikksikkerhetsinspektorat, må han først og fremst sende inn en CCD for bilen der, siden det er lasttollerklæringen som er det grunnleggende dokumentet for tollkontroll for alle importerte og eksporterte varer. En CCD for en bil er utarbeidet av eieren eller en autorisert person og sertifisert av en tollbetjent. Etter prosedyren for utstedelse av en CCD blir dette dokumentet det eneste grunnlaget for å la kjøretøyet krysse tollgrensen.

Hvis en utenlandsk bil importeres til Russlands føderasjon av en juridisk enhet (for eksempel en bilforhandler), får kjøperen en sertifisert kopi av CCD-en. I dette tilfellet må eieren av bilen verifisere VIN-nummeret sitt med den angitte alfanumeriske koden i PTS (bilpass). Det er viktig å forstå at hvis det oppdages et slikt avvik i trafikkpolitiet, blir registrering garantert nektet der. I tillegg til PTS, må det utarbeides et tollkvitteringsbrev for en bil importert fra utlandet (ny eller brukt), som bekrefter faktumet om betaling av alle nødvendige tollbetalinger.

Tollkontroll er et viktig instrument for landets utenriksøkonomiske politikk
Tollkontroll er et viktig instrument for landets utenriksøkonomiske politikk

For å få en forståelse av GTE for en bil, må du først og fremst forstå hva nummeret på lastetollerklæringen er. Den består av følgende fire skråstreker, adskilt av hverandre:

- det første fragmentet av nummeret inneholder identifikasjonen av tollposten (åtte tegn);

- den andre delen av nummeret representerer datoen for registrering av CCD hos tollkontrollorganet i formatet “dag / måned / år”;

- det tredje skråstrek-symbolet angir serienummeret til GTE (syv-sifret nummer, der det første sifferet kan erstattes med bokstaven "P");

- den fjerde delen av nummeret er nummeret på varene i CCD (består utelukkende av tall).

Det er funksjoner ved fortolling av en bil importert fra territoriet til landene som er medlemmer av tollunionen (Kasakhstan og Republikken Hviterussland). Siden CU (tollunion) er en enkelt tollsone i form av handel og økonomisk integrasjon fra 1. januar 2010, blir biler fra landene som deltar i CU importert til Russland uten toll, men med den obligatoriske bestemmelsen i en CCD. Og etter at samsvarserklæringen er utstedt, føres kjøretøy som importeres til Russland inn i tollbasen. Det er viktig å forstå at biler som er utgitt av tollmyndighetene i CU-landene siden 1. januar 2013 har status som CU-varer, og i henhold til vilkårene i en trilateral internasjonal avtale ikke er underlagt fortollingsprosedyren.

Det er viktig å forstå at i tillegg til hoved- og tilleggsarkene til CCD (TD1 og TD2), er et obligatorisk fortollingsdokument DTS (erklæring om tollverdi), som er et vedlegg til lastetollerklæringen. Det er TPA som inneholder fullstendig informasjon om betaling av alle typer tollbetalinger, inkludert toll, avgifter og merverdiavgift. For importerte biler må TPA utarbeides, bortsett fra tilfeller som er spesifikt spesifisert i de relevante lovbestemmelsene.

Så for eksempel er det ikke nødvendig med en TPA for en importert bil hvis kjøretøyet (tollverdi) for den (forsendelse) ikke overstiger $ 5000. I tillegg er kjøretøyer innenfor rammen av flere leveranser under samme kontrakt eller forskjellige kontrakter ikke underlagt økonomiske reguleringstiltak hvis avsender og mottaker er uendret. Tariffreguleringstiltak gjelder heller ikke for personer som importerer biler for ikke-kommersielle formål.

Spesiell oppmerksomhet er gitt til fortolling av en bilmotor. Siden motoren (ny eller brukt) er den grunnleggende komponenten i bilen, gjelder tollkontrolltiltakene i sin helhet. Det vil si at det obligatorisk utstedes en GTE for bilmotorer, som for trafikkpolitiet vil være ubestridelig bevis på fortolling og bekreftelse på opprinnelsen.

Dette gjelder tilfeller av utskifting (overhaling) av motoren ved registrering av et reparert kjøretøy hos trafikkpolitiet. GTE for motoren må også utstedes under implementeringen. Sammen med lasttollerklæringen må du ha følgende dokumentpakke:

- Registreringsbevis;

- salgskontrakt;

- dokumenter om avgiftsregistrering av selgeren av motoren til bilen (reservedeler).

Funksjoner ved fortolling "konstruktører"

For tiden er det ofte tilfeller av levering av "konstruktører", som er biler som er saget (demontert) i to og presentert for tollkontrollmyndighetene som reservedeler. Og etter dokumentasjonsmanipulasjoner blir disse fragmentene av bilen satt sammen igjen i sin opprinnelige tilstand. Disse handlingene innebærer betydelige besparelser i tollkostnader, men er fremdeles ikke forbudt av lovgivningen i Russland.

Innlevering av en CCD for en bil til tollmyndigheten er en obligatorisk prosedyre for importerte kjøretøy
Innlevering av en CCD for en bil til tollmyndigheten er en obligatorisk prosedyre for importerte kjøretøy

Tollklarering av en "konstruktør" innebærer tre alternativer for import til vårt lands territorium: en vanlig konstruktør, sagkutt eller karosseriramme. Det er viktig å forstå at når du importerer et karosseri og en forbrenningsmotor (forbrenningsmotor) til Russland, er det nødvendig å utstede en GTE for begge varegrupper med obligatorisk betaling av toll.

Anbefalt: