Hvordan Velge Bilhøyttalere

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Bilhøyttalere
Hvordan Velge Bilhøyttalere

Video: Hvordan Velge Bilhøyttalere

Video: Hvordan Velge Bilhøyttalere
Video: Hvordan velge Bluetooth-høyttaler? Elkjøp forklarer 2024, September
Anonim

Som oftest tilbys nye og brukte biler allerede fullt utstyrt med lydsystemer, radio og platespillere. Men mange foretrekker å velge komponenter i høyttalersystemet uavhengig av hverandre. Valget av bilhøyttalere er ekstremt bredt, og i tillegg til dem tilbys et komplett sett med alt som er nødvendig for installasjon og tilkobling.

Hvordan velge bilhøyttalere
Hvordan velge bilhøyttalere

Bruksanvisning

Trinn 1

Bilhøyttalere er forskjellige i struktur, størrelse, installasjonsmetode og antall lydgjengivelsesbånd. I henhold til reproduksjonsstandarden for lydsignaler er de delt inn i bredbånd, flerbånd, koaksial, to- og tre-komponent mangfold.

Steg 2

Når du velger høyttalere, må du først og fremst være oppmerksom på at de overholder de tekniske standardene som er spesifisert i håndboken for bilradioen. Ikke gjør feilen ved å kjøpe utstyr med mye høyere egenskaper for en radiobåndopptaker med beskjedne muligheter. Dette forbedrer ikke lyden i systemet. Det er mye lettere å få en bedre avspillingsenhet.

Trinn 3

Høyttalerne kommer i størrelser på 10 cm, 12 cm i diameter og 16 cm i diameter. I tillegg kan de variere betydelig i form og design. Vanligvis innebærer lydforberedelsen til enhver moderne bil tilstedeværelsen av standard teknologiske hull for installering av høyttalere. Ved størrelse på kolonner, se standard størrelser på prosessport. De avhenger av bilmerke og modell.

Trinn 4

Når du velger høyttalere for en utenlandsk bil, må du følge standarden som er gitt av produsenten når du fullfører bilen. Velg høyttalerne dine spesielt nøye hvis bilradioen er kombinert med et satellittnavigasjonssystem. I dette tilfellet blir høyttalerne koblet til det sentrale kontrollpanelet til lydsystemet, og de feil valgte høyttalerne vil deaktivere navigasjonssystemet.

Trinn 5

I tillegg kan høyttalere av lav kvalitet fra billige produsenter forstyrre satellittmottak. Derfor bør valg av høyttalere for en radiobåndopptaker med navigasjon utføres under hensyntagen til anbefalingene fra servicesenterets spesialister. Hvis hovedenheten er kombinert med navigering, velger du bare høyttalere fra de firmaene som er anbefalt av produsenten.

Trinn 6

For innenlandske høyttalere velger du i henhold til regelen: jo høyere jo bedre. Vær imidlertid oppmerksom på at ufullkommen suspensjon og dårlig demping raskt vil ødelegge alle komponentene i høyttalersystemet. Gi derfor preferanse til høyttalere som er tilpasset for bruk under ugunstige forhold. Hodeenheten, forsterkeren, subwooferen og høyttalerne må være fra samme produsent.

Trinn 7

Kjøp kun lydsystemkomponenter fra autoriserte representanter fra produsentene. Og vær nøye med å fylle ut garantikortet. For å opprettholde garantien på de kjøpte høyttalerne, må du bare installere dem på lisensierte bensinstasjoner eller tjenester. Hvis du installerer høyttalerne selv, mister du garantitjenesten, selv om du oppdager en skjult fabrikksvikt.

Anbefalt: