Hvordan Bestemme Gass Kjørelengde

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Gass Kjørelengde
Hvordan Bestemme Gass Kjørelengde

Video: Hvordan Bestemme Gass Kjørelengde

Video: Hvordan Bestemme Gass Kjørelengde
Video: Fyll din AC själv 2024, Juli
Anonim

Drivstofforbruk som er angitt i tekniske dokumenter for en bil, faller ofte ikke sammen med reelle tall. Dette skjer av mange grunner, inkludert avhengig av kjøreegenskapene til en bestemt sjåfør, terrengtype, værforhold osv. Derfor er det bedre å bestemme gassforbruket selv for å planlegge utgiftene.

Hvordan bestemme gass kjørelengde
Hvordan bestemme gass kjørelengde

Bruksanvisning

Trinn 1

Tester på fabrikker som produserer biler utføres under forskjellige forhold. Testere tar hensyn til materialet på veibanen, terrengtypen, bilens overbelastning, temperaturregimet osv. Imidlertid blir disse eksperimentene fortsatt utført under ideelle forhold, i motsetning til i virkeligheten. I tillegg er kvaliteten på drivstoffet av stor betydning.

Steg 2

For å bestemme forbruket av gass selv, må du beregne mengden drivstoff som bilen din trenger for å reise 100 km. For å gjøre dette er det nok å utføre noen få enkle trinn.

Trinn 3

Gå til en bensinstasjon der kvaliteten på drivstoffet virker akseptabelt for deg. Fyll en full tank med bensin, og be også stasjonsarbeideren om å fylle en 15-20 liters beholder. Beholderen skal merkes med en kapasitetsskala, helst hver 100-200 ml, slik at beregningene dine blir mer nøyaktige.

Trinn 4

Merk kjørelengden på bilen din og kjør i området der du er ofte, for eksempel i byen. Det vil være ideelt hvis du kjører 100 km. Stopp og hell bensin fra beholderen i tanken helt til nakken. Bruk deretter de markerte delene til å bestemme hvor mye drivstoff du trengte til dette.

Trinn 5

Del det resulterende antall liter med antall kjørte kilometer, og du vil finne bensinkjøringen til bilen din. Det er en annen populær måte. Det er mindre nøyaktig, men mer praktisk.

Trinn 6

Vær oppmerksom på målingene av drivstoffmåleren. Så snart det røde lyset blinker, kom innom for en bensinstasjon. Du må være nær det, ellers risikerer du å stoppe midt på veien. Fyll opp en full tank, registrer kjørelengde, og gå i gang med virksomheten din.

Trinn 7

Så snart det røde lyset blinker igjen, merker du det nye løpet. Trekk den tidligere noterte verdien fra denne verdien. Del tankvolumet på kjøretøyet ditt etter tilbakelagt avstand. Metoden gir bare et omtrentlig estimat, siden det som regel vises en mengde under det røde signalet om slutten av drivstoff i tanken. Imidlertid varer kapasiteten i moderne biler lenge, noe som betyr at den tilbakelagte avstanden vil være ganske stor. Derfor vil feilen være ganske liten.

Trinn 8

De fleste urbane mennesker elsker å reise ut av byen, spesielt i helger og høytider. Derfor er det mulig å beregne forbruket av drivstoff i to tilfeller: forholdene til byveier, inkludert endeløs bremsing ved trafikklys, og også terreng- og gressreiser.

Anbefalt: