Hvordan Finne Ut Gass Kjørelengde

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Ut Gass Kjørelengde
Hvordan Finne Ut Gass Kjørelengde

Video: Hvordan Finne Ut Gass Kjørelengde

Video: Hvordan Finne Ut Gass Kjørelengde
Video: Hvordan a lage en gass brenner pa propan og trykkluft 2024, Kan
Anonim

Det ser ut til at problemet med å beregne drivstofforbruk ikke burde eksistere nå, siden moderne biler er utstyrt med mer og mer avansert elektronikk. Men som praksis viser, er avlesningene av strømningsmåler ofte veldig omtrentlige og gir ikke et fullstendig bilde av det virkelige forbruket av bensin. I dette tilfellet må du gjøre beregningene selv.

Hvordan finne ut gass kjørelengde
Hvordan finne ut gass kjørelengde

Bruksanvisning

Trinn 1

Vi må huske de gammeldagse måtene, som, som det viste seg, ikke har mistet relevansen i dag. Fyll drivstoff på nærmeste bensinstasjon "under trafikkork" og registrer kjørelengden på bilen. Gjør det samme for neste full fylling. Hvis det var mellomliggende drivstoff mellom dem, så lagre kvitteringene, da de indikerer mengden bensin. Bestem kjørelengden ved å beregne forskjellen i hastighetsmåleren, for eksempel vil den være 350 km, og mengden drivstoff som forbrukes i henhold til kvitteringene dine er 30 liter. Drivstofforbruk per 100 km beregnes med følgende formel: (30 l: 350 km) x 100 km = 8,57 l. Man skal imidlertid ikke tro at dette er en absolutt konstant indikator. Drivstofforbruket avhenger av mange faktorer - kjørestil, trafikkorktid, årstid, vei og kjøretøyforhold.

Steg 2

Ikke glem feilene som selv det mest moderne påfyllingsutstyret på bensinstasjoner "lider" av. Målinger har vist at jo mer drivstoff du heller i tanken, jo mer underfylling og omvendt med små "porsjoner" - alt er rettferdig. Så ikke bli overrasket om kjørelengden din med tre 10-liters fyllinger er den samme som med en enkelt 40-liters fylling.

Trinn 3

Under forholdene til biltransportbedrifter bestemmes drivstofforbruk i samsvar med Russlands føderasjonsdepartementets orden av 14.03.2008. Spesielt gir det en økning i drivstofforbruket når du reiser i fjellrike og høyfjellsområder. Så i en høyde på over 3000 m øker drivstofforbruket med et gjennomsnitt på 20%. Det er lignende normer for byer med et visst antall. Hvis du bor i en by med en befolkning på mer enn 3 millioner mennesker, kan du trygt legge til 25% til deg selv, og i en by med en befolkning på opptil 250 tusen mennesker vil dette tallet være mye mindre - bare om lag 10%.

Anbefalt: