Hvordan Finne Ut Diameteren På Hjulene

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Ut Diameteren På Hjulene
Hvordan Finne Ut Diameteren På Hjulene

Video: Hvordan Finne Ut Diameteren På Hjulene

Video: Hvordan Finne Ut Diameteren På Hjulene
Video: ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! Полезные советы и хитрости мастеров на все случаи жизни! 2024, Juni
Anonim

Når du kjøper dekk til bilen din, må du vite hjulets diameter. Du finner det ut av den tekniske dokumentasjonen når du kontakter selger eller biltjeneste, eller på egen hånd.

Hvordan finne ut diameteren på hjulene
Hvordan finne ut diameteren på hjulene

Nødvendig

  • - bildekk;
  • - et centimeterbånd eller målebånd for å måle avstanden;
  • - en markør for å merke et dekk;
  • - hold deg for å sette merker på bakken ved punktene "A" og "B";
  • - kalkulator for å multiplisere den oppnådde avstanden med tallet "pi".

Bruksanvisning

Trinn 1

Så finn i dokumentene som må være tilgjengelige i hver bil, seksjonen "Hjul". Prøv å finne linjer der det er snakk om diameteren på hjulene til bilkjøretøyet ditt. Diameter kan angis i centimeter eller tommer. Ofte er diameteren på forhjulene og bakhjulene på en bil den samme. Det eneste unntaket er sofistikerte landbruksmaskiner.

Steg 2

Undersøk de gamle dekkene nøye. De kunne ha beholdt spesielle markeringer som indikerer egenskapene til hjulene.

Trinn 3

I tilfelle det ikke var mulig å finne merkingen, bruk en metode som kan brukes uten komplekse måleinstrumenter. For å gjøre dette, tegne to linjer: den ene på bakken, den andre på siden av dekket som vender mot deg. Du kan bare sette et poeng på dekket.

Trinn 4

Med dekket på bakken, merker du hvor prikken berører bakken. La oss kalle dette stedet "punkt A". Rull deretter dekket på bakken til det blir full sirkel. Punktet på dekket skal igjen være på bakken i en viss avstand fra startpunktet. Merk dette stedet ved å betegne det som "punkt B".

Trinn 5

Mål avstanden mellom punktene A og B. Del den resulterende avstanden med pi, som er 3.1415. Dette vil gi deg hjulets diameter.

Trinn 6

Det er best å gjøre alle beregninger i tommer. Hvis du ikke klarer å gjøre dette, kan du konvertere størrelsen fra centimeter til tommer selv. En tomme tilsvarer omtrent 2,54 centimeter. Så hvis du har 40,64 centimeter, del det med 2,54 for 16 inches.

Trinn 7

Du kan også gå til en biltjeneste, hvor en erfaren tekniker vil bestemme diameteren på hjulene ved hjelp av spesialverktøy. I dette tilfellet vil alle beregninger umiddelbart bli utført i tommer, noe som vil lette oppgaven din.

Anbefalt: