Hvordan Du Oppbevarer Sommerdekk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Oppbevarer Sommerdekk
Hvordan Du Oppbevarer Sommerdekk

Video: Hvordan Du Oppbevarer Sommerdekk

Video: Hvordan Du Oppbevarer Sommerdekk
Video: Piggfrie vinterdekk på sommerføre 2024, September
Anonim

Etter å ha "skiftet" bilen i den kalde årstiden, med sommerdekk, kan du kontakte et bilsenter som tilbyr tjenester for sesongoppbevaring av gummi. For "vedlikehold" av et sett med fire hjul, må du i gjennomsnitt betale 500 rubler. en måned. Hvis dette ikke passer deg, må du klargjøre og oppbevare dekkene selv til vinteren, med anbefalingene fra erfarne sjåfører.

Hvordan du oppbevarer sommerdekk
Hvordan du oppbevarer sommerdekk

Nødvendig

  • - aerosol konserveringsmiddel;
  • - deksler eller esker;
  • - bod, garasje eller bod.

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst må du sørge for at dekkene er tørre og rene. Spray gummi med et konserveringsspray som inneholder oksidasjonshemmere som bremser aldringsprosessen til dekk.

Steg 2

Kjøp deksler til hvert dekk eller spesialbokser for oppbevaring av dekk som ikke rynker dem og ikke slipper inn lys. Prøv å holde bensin, maling, oljer og lignende væsker borte fra deg.

Trinn 3

Det anbefales å la dekkene stå under et baldakin i luften i ikke mer enn en måned. Det er umulig å oppbevare gummi utendørs på grunn av svingninger i temperatur og relativ fuktighet i miljøet.

Trinn 4

Ikke oppbevar gummi på balkongen: det lukter ubehagelig og kan dessuten lide av frost. Oppbevar dekk på et tørt, mørkt og kjølig sted - i et skap, skur eller garasje (men ikke et metallskall!). Rommet må være fritt for støv, smuss osv.! I tillegg anbefales det å lufte den innimellom.

Trinn 5

I "hvileperioden" må du ikke flytte dekkene eller legge tunge ting på dem slik at gummien ikke deformeres. Bedre å sette dekkene, slik de gjør i butikker og lager. Hvis dekkene er hengende fra veggen, må du snu dem en gang annenhver uke.

Trinn 6

Det er bedre å legge hjul med skiver i en "brønn" - horisontalt på en flat overflate. Når du lagrer hjul med skiver, må du ikke øke eller redusere trykket i dekkene.

Trinn 7

Ikke glem å sjekke utløpsdatoen før du lagrer sommerdekk. Hvert hjul er merket. Det første tallet er uken, og det andre er utgivelsesåret. Vær oppmerksom på dekkets egnethet. Vanligvis vil et dekk yte godt i fem år.

Anbefalt: