Hvordan Fjerne En Lambdasonde

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne En Lambdasonde
Hvordan Fjerne En Lambdasonde

Video: Hvordan Fjerne En Lambdasonde

Video: Hvordan Fjerne En Lambdasonde
Video: Steckermontage an einer Universal-Lambdasonde 2024, Juli
Anonim

Lambdasonden er en av de viktigste sensorene i bilens motorforsyningssystem. I følge avlesningene bestemmes oksygeninnholdet i eksosgassene. I de fleste tilfeller kan utskiftingen av oksygenføleren utføres av bileieren selv.

Hvordan fjerne en lambdasonde
Hvordan fjerne en lambdasonde

Nødvendig

  • - ny sensor;
  • - WD-40 eller "flytende nøkkel";
  • - boksenøkkel
  • - skrap;
  • - slepesnor;
  • - filler.

Bruksanvisning

Trinn 1

Til tross for at prosessen med å fjerne oksygenkonsentrasjonsføleren i seg selv er ganske enkel og ved første øyekast ikke burde forårsake vanskeligheter, har bilistene i praksis mange problemer. Den største vanskeligheten skyldes at lambdasonden "stikker" tett under kjøring av bilen. Som et resultat er det ikke mulig å demontere den.

Steg 2

Noen "garasjehåndverkere" foreslår å løse dette problemet med ganske "tøffe" metoder - for eksempel fjerne samleren eller bare banke på nøkkelen med en hammer. Imidlertid kan bruk av en slegge ødelegge blokkhodet eller manifolden. Hvordan være i en slik situasjon?

Trinn 3

Stopp motoren og la bilen kjøle seg ned. Forsikre deg om at du trygt kan ta tak i eksosmanifolden. Spray sjenerøst med WD-40 eller en skiftenøkkel på sensorens installasjonssted. Pakk lambdasonden tett med en fille slik at den passer så tett som mulig til manifolden. Mett filtene med væskenøkkelen og la stå i 8-10 timer. Gjenta prosedyren 1-3 ganger til med et intervall på en og en halv time.

Trinn 4

Koble oksygensensorkontakten eller fjern batteriets minuspol. Fjern klutene. Koble fra sensoren og fjern slangen som forbinder injeksjonsenheten og luftfilteret.

Trinn 5

Fjern plastlokket på støttelageret. Ta en 22 mm fastnøkkel, trekk oksygensensorledningen inn i den og sett den forsiktig på lambdasonden. Installer nøkkelen slik at håndtaket er vannrett og peker mot høyre.

Trinn 6

Ta en slepebånd, lag en løkke og fest den på håndtaket på skiftenøkkelen. Sett en brekkjern i løkken slik at den ene enden ligger an mot stivelagerkoppen. Løft sakte den andre enden av brekkjernet oppover mens du skyver sensoren. Vend nøkkelen. Gjenta operasjonen til tasten begynner å dreie for hånd.

Trinn 7

Skru av den gamle oksygenføleren og tørk forsiktig av manifoldtrådene med en fille. Installer en ny lambdasonde ved å stramme den godt. Sett sammen i omvendt rekkefølge.

Anbefalt: