Hvordan Fjerne Lukten Av Sigaretter Fra Bilen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne Lukten Av Sigaretter Fra Bilen
Hvordan Fjerne Lukten Av Sigaretter Fra Bilen

Video: Hvordan Fjerne Lukten Av Sigaretter Fra Bilen

Video: Hvordan Fjerne Lukten Av Sigaretter Fra Bilen
Video: Fjerning av hundehår og hundelukt i bilen 2024, September
Anonim

Lukten av sigarettrøyk i en bil er alltid ubehagelig. Noen ganger er det veldig vanskelig å trekke det tilbake, fordi det gjennomsyrer nesten alle overflater. For å bli kvitt dette problemet må du gjøre en grundig rengjøring.

Hvordan fjerne lukten av sigaretter fra bilen
Hvordan fjerne lukten av sigaretter fra bilen

Første rengjøring

Fjern gulvmattene fra kupeen og rengjør dem grundig. Vask eller i det minste støvsug dem for å fjerne smusspartikler som kan være en kilde til sigarettlukt. Ta ut askebegeret og kast alt innholdet. Skyll den, tørk den og tørk den av med papir, etter å ha drysset den med en slags oppfrisker. Ikke spray direkte på askebegeret, da det kan være brannfarlig. Åpne alle dører til bilen og ventiler den grundig, du kan også bruke en spesiell luftfrisker til dette. Bytt luftfiltrene om nødvendig. Det anbefales å gjøre dette en gang i året eller hver 20 000 km.

Kjemisk rengjøring

Den mest vedvarende lukten av sigarettrøyk finnes i: setepolstring, setebelter og andre stoffoverflater. For å rengjøre dem, må du bruke spesielle rengjøringsmidler. For effektiv fjerning av lukt fra setene, anbefales det å fjerne dem fra kupeen først. Dette kan være problematisk, men dette er den eneste måten du får tilgang til stedene deres som er vanskelig tilgjengelige. Hvis lukten av sigaretter i hytta er veldig sterk, spray luftinntakene med luftfriskere sjenerøst, vil dette bidra til å bli kvitt den stillestående lukten. Til slutt kan du skylle stoffflatene grundig med polstring av bilsjampo. Bruk en børste eller klut når du gjør dette.

Soda

Hvis du ikke vil bruke kjemikalier for å fjerne ubehagelig lukt, kan du bruke naturlige rengjøringsmidler. Vanlig natron er for eksempel en naturlig luftfrisker og anbefales spesielt for biler med mye stoffoverflater. Det er veldig enkelt å bruke, bare dryss natron på alle luktende overflater, og gni den deretter med hånden eller en børste. La natron være på overflaten i omtrent en dag eller mer, jo lenger natron brukes, desto sterkere vil dens renseegenskaper manifestere seg. Støvsug deretter det indre av bilen for å fjerne alle natronpartikler.

Vann og eddik

En annen naturlig rengjøringsmetode er en blanding av vann og eddik. For å forberede denne løsningen, bland ¼ kopper eddik med 2 kopper vann. Hell den i en sprayflaske og rist. Sprøyt denne blandingen over bilens indre ved å påføre den direkte på overflaten. Denne løsningen gir en forfriskende effekt, men forsvinner raskt nok.

Aktivt karbon

Aktivt karbon kan brukes som et naturlig filter. Kjøp dette stoffet i pulverform, legg det i en kopp og la det ligge i bilen i 1-2 dager. I løpet av denne tiden vil kull absorbere all ubehagelig lukt. I stedet for rent aktivt karbon kan du bruke produkter som inneholder det, for eksempel noen kattesandfyllstoffer.

Anbefalt: