Hvordan Bestemme Strømmen Til En LED

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Strømmen Til En LED
Hvordan Bestemme Strømmen Til En LED

Video: Hvordan Bestemme Strømmen Til En LED

Video: Hvordan Bestemme Strømmen Til En LED
Video: Прожектор на базе миски из ашана 2024, Juli
Anonim

LED-er brukes mye i moderne elektronisk utstyr. Blant deres utvilsomme fordeler er deres lille størrelse og lyse glød. Men for at LED-en skal fungere skikkelig, er det nødvendig å stille inn driftsstrømmen riktig.

Hvordan bestemme strømmen til en LED
Hvordan bestemme strømmen til en LED

Nødvendig

tester (multimeter)

Bruksanvisning

Trinn 1

Lysdioder kan fungere skikkelig i mange år, en av dem mislykkes raskt hvis de jobber med økt strømstyrke. For å beregne strømstyrken riktig, må du vite spenningen som en bestemt LED er designet for.

Steg 2

Forsyningsspenningen til de fleste lysdioder kan bestemmes av fargen på lyset. Så for hvite, blå og grønne lysdioder er forsyningsspenningen vanligvis 3 V (opptil 3,5 V er akseptabelt). De røde og gule lysdiodene er designet for en forsyningsspenning på 2 V (1, 8 - 2, 4 V). De fleste konvensjonelle lysdioder er vurdert til 20mA, selv om det er lysdioder som kan overstige 150mA.

Trinn 3

Det er ganske vanskelig å estimere nominell strøm til en ukjent LED i fravær av referansematerialer. Se på pæren - jo større den er, jo høyere er den nominelle strømmen. Et av tegnene på at den innstilte strømmen er høyere enn den tillatte strømmen, kan være en endring i spekteret av det utsendte lyset. For eksempel, hvis utslipp av en hvit LED blir blå, blir strømstyrken klart overskredet.

Trinn 4

Husk at lysdioder er veldig følsomme for overspenning. For eksempel å koble en 2V LED til en krets med to 1,5V batterier i serie (totalt 3V) kan brenne den.

Trinn 5

Hvis en forsyningsspenning som er høyere enn anbefalt, brukes, må overskytende volt slukkes med en ekstra (dempende) motstand. Du kan beregne motstanden til motstanden ved hjelp av formelen R = U / I. For eksempel må du strømforsyne en 3 V LED fra bilens 12 V innebygde nettverk. Du har ekstra 9 V. Med en nominell LED-strøm på 20 mA (0,02 A) får du ønsket verdi ved å dele 9 med 0,02 - dette vil være 450 ohm.

Trinn 6

Når du har satt sammen kretsen med LED, må du måle strømmen som forbrukes av den ved å koble testeren til den åpne kretsen. Hvis strømmen overstiger 20 mA, må den reduseres ved å øke motstandsverdien. En litt lavere strøm - for eksempel 18 mA, vil bare være til fordel for LED-lampen og øke levetiden.

Trinn 7

Forsikre deg om at LED-lampen er riktig tilkoblet. Anoden er koblet til pluss av strømforsyningen, katoden er koblet til minus. Katoden har en kortere ledning; det blir kuttet på siden av kolben (flatt område).

Anbefalt: