Hva Er Gjenvinningsgebyr

Hva Er Gjenvinningsgebyr
Hva Er Gjenvinningsgebyr

Video: Hva Er Gjenvinningsgebyr

Video: Hva Er Gjenvinningsgebyr
Video: Gjenvinning 2024, Juni
Anonim

1. september 2012 ble det innført et skrotgebyr for biler importert til landet i Russland, den føderale loven om dette ble signert av Russlands president Vladimir Putin. Før dette ble den nye loven vedtatt av statsdumaen og godkjent av føderasjonsrådet.

Hva er gjenvinningsgebyr
Hva er gjenvinningsgebyr

Med begynnelsen av høsten faller enhver bil som importeres til Russland inn under den nye loven. Tidligere innførte endringer unntar innenlands produserte kjøretøyer fra innsamling. Hovedårsaken til å innføre en avgift fra biler kalles mottak av midler for senere avhending.

De som kjøper en ny utenlandsk bil med et motorvolum på mindre enn 2000 kubikkcentimeter, må betale et gebyr på 26 800 rubler. Hvis bilen er eldre enn 3 år, vil dette beløpet øke til 165.200 rubler. For nye biler med en motorkapasitet på 2 til 3 liter er avgiften 53 200 rubler, med en alder på mer enn 3 år vil den øke til 322 400 rubler. Biler med en motorkapasitet på 3 til 3,5 liter vil koste 69.400 rubler mer, og 570.000 rubler for de over tre år gamle. Til slutt, hvis en bil med en motorkapasitet på mer enn 3,5 liter blir kjøpt, vil avgiften være 110.000 rubler for nye biler og 700 200 for brukte.

Den nye loven ble vedtatt med stor hastverk. Det er vanskelig nok å tro at regjeringen virkelig bryr seg om å skrote biler på slutten av livet. Det er mer logisk å anta at loven ble vedtatt i forbindelse med Russlands tiltredelse av WTO og forfulgte to mål: på den ene siden å stenge grensen for brukte biler, gjøre importen ulønnsom, og på den andre siden å gi konkurransedyktig fordeler for russiske bilfabrikker som var fritatt for å betale skatt. Dermed vil prisene bare øke for biler importert fra utlandet. Følgelig vil kjøperen som kjøper en utenlandssamlet bil betale gebyret, men den som kjøper en russisk montert bil ikke. Skrapeavgiften for en bil vil også være liten, innen 5 tusen, hvis den importeres til personlig bruk.

Det faktum at den vedtatte loven har en beskyttende funksjon, fremgår også av mengden av satser. Hvis avgiften blir innført for resirkuleringsformål, hva er den grunnleggende forskjellen mellom gjenvinning av nye og gamle biler? Hvorfor er det nødvendig å betale for avhending av en, for eksempel 26 800 rubler, og for å demontere nøyaktig den samme, men eldre, allerede 165 200 rubler? Du må være en veldig naiv person for å tro på de offisielt erklærte målene med å introdusere samlingen. Enda mer fantastisk er antagelsen om at de innsamlede midlene vil bli brukt til å bygge virksomheter for disponering av gamle biler. Mest sannsynlig vil pengene rett og slett oppløses i landets budsjett.

Anbefalt: