Hvordan Lage Støyisolering Av Dører På En VAZ

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Støyisolering Av Dører På En VAZ
Hvordan Lage Støyisolering Av Dører På En VAZ

Video: Hvordan Lage Støyisolering Av Dører På En VAZ

Video: Hvordan Lage Støyisolering Av Dører På En VAZ
Video: ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! 2024, Juli
Anonim

Lydisolering av VAZ-biler har alltid vært etterspurt - bilene produsert i Togliatti har ikke godt lydabsorberende polstring. Og hvis tidligere materialvalg for slike formål var lite, tilbyr produsenter i dag mange støyisolerende ark, paneler, ruller osv. Det viktigste er å ta riktig valg av lydisolatorer og installere dem riktig.

Hvordan lage støyisolering av dører på en VAZ
Hvordan lage støyisolering av dører på en VAZ

Det skal bemerkes med en gang at lydisolering av dører alene ikke vil føre til ønsket resultat - effekten av lydabsorpsjon vil være minimal eller helt usynlig. Det ønskede resultatet kan bare oppnås når du utfører arbeid på hele karosseriet. Imidlertid er lydisolering av dører også et viktig skritt for å forbedre kjøretøyets komfort.

Primær lydisolering av dører

Generelle teknologier for installasjon av støyisolerende materiale er like i nesten alle VAZ-biler. De eneste forskjellene er i trekk ved demontering, montering av møbeltrekk og i antall teknologiske hull. Men uansett må du først demontere dørbekledningen. Når det bare er "bart" jern igjen, er det nødvendig å behandle med et sterkt løsemiddel for å avfette overflaten (aceton, white spirit, 650th, 648th, etc. løsemiddel vil gjøre). Hvis det er en korrosjonsbehandling, bør den ikke berøres.

Primær lydisolering består av å installere vibrasjonsdempende materiale (f.eks. STP). For å gjøre dette må du kutte ut ark som er passende i størrelse, varme den nedre, bituminøse siden med en hårføner, og legg den på en metall med en rulle. Etter å ha forsikret deg om at arket er godt festet, ta neste stykke og fest det på samme måte, med en overlapping.

Det andre isolasjonslaget er et lydabsorberende materiale. Du kan for eksempel bruke Shumoff, Accent, Spleen. Sistnevnte type materiale har også varmeisolasjonskvaliteter. Vanligvis har disse materialene en selvklebende base på den ene siden, så det blir færre problemer med feste. Her må du også kutte rullen eller arkene i størst mulige biter.

Teknologiske hull og siste lag med lydisolasjon

Forseglingen av de teknologiske hullene øker effekten av lydisolasjon. Men når du reparerer (bytter ut) for eksempel elektriske vinduer, dørhåndtak, må du kutte hull. I tillegg, hvis modellen din gir innvendig ventilasjon gjennom dørene, vil liming av hullene stoppe luftsirkulasjonen.

Hvis du likevel bestemmer deg for å lukke de teknologiske hullene, så kan du feste et nytt lag med lydisolasjon - selv om dette sannsynligvis allerede vil være en overkill; det er mer hensiktsmessig å være mer oppmerksom på dørbelegget. For å gjøre dette må du gjøre polstringen tyngre med et lag med vibrasjonsisolator - det vil vibrere mindre og lage alle slags knirker. Lim deretter bitoplastlaget, som "gjentar" enhver form godt. På siste trinn kan du bruke modellin, et materiale som eliminerer knirker mellom gnidningsdeler (ledninger, dørhåndtak, etc.). For å ikke tvile på kvaliteten på arbeidet, installer du ytterligere dørpakninger.

Anbefalt: