Hvordan Vil Bensinprisen Endre Seg Til Høsten

Hvordan Vil Bensinprisen Endre Seg Til Høsten
Hvordan Vil Bensinprisen Endre Seg Til Høsten

Video: Hvordan Vil Bensinprisen Endre Seg Til Høsten

Video: Hvordan Vil Bensinprisen Endre Seg Til Høsten
Video: ПРОГНОЗ НА НЕДЕЛЮ. ДОЛЛАР.COT CFTC.ФОРТС ММВБ.НЕФТЬ.ЗОЛОТО.ЕВРО.SP500.NASDAQ.DXY. 31/05-04/06 2024, September
Anonim

Kostnaden for bensin vokser jevnt og trutt fra år til år. Etterspørsel, endrede oljepriser, høyere avgifter - dette er en liten liste med årsaker. Det er vanskelig å forutsi situasjonen, men de nærmeste utsiktene har allerede blitt skissert av representanter for oljeraffineringsselskaper.

Hvordan vil bensinprisen endre seg til høsten
Hvordan vil bensinprisen endre seg til høsten

Kostnadene for en liter bensin på russiske bensinstasjoner kan endres oppover i september. Det forventes en økning på 2-2,5 rubler. Representanter for den russiske drivstoffunionen mener at sesongmessighet er årsaken. På slutten av sommeren kommer mange tilbake fra ferien, og høstsesongen begynner. Som et resultat øker forbruket av bensin, noe som stimulerer til høyere priser. I forhold til andre måneder er denne veksten dessuten 15%.

Eksperter ser årsaken til en så rask "oppvarming" av prisene i stigende oljepris. I grossistsegmentet har prisen på diesel økt, diesel har nå en bedre eksportkomponent enn bensin. Så det er mer lønnsomt å eksportere den, noe som medfører en økning i prisene på hjemmemarkedet.

Snart vil bensinstasjoner følge eksemplet med grossistleddet, men det bør ikke være mangel på drivstoff, lover eksperter. Raffinerier lager for øyeblikket på sikkerhetslagre, så det forventes ingen forsinkelser i leveransene.

Det russiske markedet har sine egne mønstre for prisøkninger. For eksempel i USA påvirker oljekostnadene bensinprisen i Russland - en økning i prisene er forbundet med en økning i avgiftene på bensin. Dette til tross for at drivstoffavgiften steg i januar, og den andre økningen skjedde i juli.

I Russland er andelen av skatt i bensinprisen mer enn 60%, noe som er mye. I USA er denne andelen betydelig lavere. Det viser seg at bensin i seg selv er et billig produkt, men det meste av overprisen går til statskassen.

I mange regioner har veksten i bensinkostnadene allerede begynt - dette er Perm, Kursk, Nizhny Novgorod, Smolensk, Bryansk, Lipetsk, Kaluga og andre regioner.

Etter Lukoil vil drivstoffkostnadene øke også i andre selskaper. Representanter for Federal Antimonopoly Service mener at det kanskje ikke hadde vært en uberettiget prisøkning, men dette ble lagt til rette for en rekke objektive faktorer som rettferdiggjør økningen i bensinkostnadene.

Anbefalt: