Hvordan Oppgradere Topplokkene

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Oppgradere Topplokkene
Hvordan Oppgradere Topplokkene

Video: Hvordan Oppgradere Topplokkene

Video: Hvordan Oppgradere Topplokkene
Video: Красивая летняя кофточка из хлопка. Вяжем жаккард на спицах. 2024, Juni
Anonim

Foredling og modernisering av topplokk (topplokk) er en av måtene å øke kraften og effektiviteten til motoren. Ved første øyekast ser hodet enkelt ut, men i virkeligheten er det ingeniørmotorer som ser mye på det. For selvforberedelse av hodet for økt kraft, vil det være nødvendig med en betydelig mengde manuelt arbeid.

Hvordan oppgradere topplokkene
Hvordan oppgradere topplokkene

Nødvendig

høyhastighets manuell polerings- og prosesseringsmaskin med flere slipehoder og skrapere

Bruksanvisning

Trinn 1

For å omarbeide inntaket, monter ventiler med samme bredde, samme vinkler og perfekt runde. Avfas også 30 grader og fjern eventuelle skarpe kanter på undersiden av inntaksventilen. Arbeid innløpet rundt ventilføreren slik at eventuelle hindringer for strømningen av luft / drivstoffblandingen reduseres i høyde og bredde. Fjern bare metall fra områder som begrenser strømningen merkbart. Overdreven sliping kan redusere kraften.

Steg 2

I området til inntaksventilsetet, finn den karakteristiske ryggen like under setet. Behandle dette området nøye. Igjen, fjern bare metall fra områder som sterkt begrenser luftstrømmen. Overgangen fra ventilseteområdet i strømningsretningen skal være jevn, uten fremspring, med en jevn radius. Skjær åpningen på inntaket slik at det ikke er en tradisjonell rektangulær form, men en trapesformet. Ikke fjern metall fra bunnen av kanalen når du gjør dette. Også sand innløpsoverflaten grovt med 80-100 kornstang eller sandpapir.

Trinn 3

For å forbedre motorens ytelse ytterligere, kjøp og installer racing sylinderhoder og høyløftende kamaksler. Når du velger kamaksel, må du huske at det er nok med en ventilløfting på 12, 7 mm med bronsestyr for bøssingene for en enkel tvinging av motoren. Når du løfter ventiler opp til 14 mm, må du sørge for å bruke valser (raketter), noe som vil øke levetiden til ventilspindelen og føringshylser. Racermotorer kan ha ventilløft opp til 15 mm, men levetiden til disse delene blir merkbart mindre. Motorer for ring- og terrengkonkurranser bruker kamaksler med en ventilheis på opptil 16,5 mm, og på dragsters opp til 17,8-21,6 mm, men ressursen til ventildrivmekanismen er også begrenset til timer eller minutter.

Trinn 4

Når du installerer en sports kamaksel, må du bytte ut ventilfjærene med spesialdesignede fjærer for den spesifikke kamakslen. Når du bruker bronsehylser, velg en med teflontetninger. De holder olje i å komme inn i høytrykkskanalene i eksosanlegget til kraftige motorer.

Trinn 5

Fjern sylinderhodet og legg et lag plastilin på stempelhodet. Installer et topplokk med en ubrukelig pakning, stram festet, installer og juster vippearmene og stengene. Vri veivakselen minst to fulle svinger. Fjern sylinderhodet og mål tykkelsen på plasticine-laget på det tynneste punktet. Det skal være minst 2 mm i området til innløpsventilen og minst 2,5 mm i området til eksosventilen. Kontroller hver sylinder på denne måten for å være sikker på at spredningen i parametrene til delene ikke fører til kontakt mellom stempelet og ventilen.

Trinn 6

For å oppgradere forbrenningskamrene, poler du overflaten. Dette vil redusere absorpsjonen av varme som kan kanaliseres for å skape ekstra kraft og redusere karbonoppbygging. Etter at ventilene er maskinert måler du volumene til alle forbrenningskamrene for å justere kamrene i alle sylindere når du bearbeider dem. Unngå å forstørre forbrenningskammeret. Ikke endre formen på forbrenningskamrene før du har studert effekten av endringene som er gjort på topplokket på forplantningen av flammen i motorsylindrene. Behandle forbrenningskamrene først etter at ventilene er reparert. Når du utfører arbeid, må du ta tiltak for å beskytte ventiler og seter mot utilsiktet skade (ventilsimulatorer).

Anbefalt: