Hvorfor Blir Hjulene På Bilen Oppvarmet?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Blir Hjulene På Bilen Oppvarmet?
Hvorfor Blir Hjulene På Bilen Oppvarmet?

Video: Hvorfor Blir Hjulene På Bilen Oppvarmet?

Video: Hvorfor Blir Hjulene På Bilen Oppvarmet?
Video: КАК НАУЧИТЬ ДЕВУШКУ ЕЗДИТЬ на ЭЛЕКТРОСКУТЕРЕ Новая ведущая электротранспорта Электроскутеры SKYBOARD 2024, September
Anonim

Hjul blir varme på alle biler, spesielt om sommeren. Det er ikke noe galt i det. Hvis det er et problem i bremsesystemet, kan dette føre til problemer med dekk og skiver.

Formel 1
Formel 1

Hjul varmes opp på alle biler uten unntak. Noen tar ikke hensyn til dette, mens andre er veldig bekymret for det. Fra fysiske lover er oppvarming av hjulene normalt, spesielt i urbane miljøer. Bilen beveger seg kontinuerlig, bremser, akselererer. Alt dette fører til fremveksten av en friksjonskraft. Som du vet øker friksjonen av en overflate mot en annen temperaturen.

Sommerridning

Hvis bevegelsen med bil foregår om sommeren, varmer hjulene allerede opp fra kontakt med varm asfalt. I tillegg virker solstrålene på dekkene og varmer dem opp. Som et resultat, når du kjører om sommeren, kan du lukte tjæren som kommer fra hjulene. Dette er normalt. Det viktigste er at denne prosessen ikke er forbundet med sammenbrudd.

Dekk i "Formel 1"

I Formel 1-billøp tilbakelegger piloter mer enn to hundre kilometer på to timer. Høye hastigheter, konstant forbikjøring, svinger, bremsing fører til at dekkene raskt varmes opp og begynner å slites ut og deformeres. Som et resultat må hver av deltakerne i Grand Prix gå inn i pitstopp minst to ganger for å bytte sett med dekk. Ellers reduseres hastigheten på bilen betydelig, og gummibiter flyr fra dekkene.

Bykjøring

Alt dette gjelder høye hastigheter, når føreren løper til grensen for det mulige, hele tiden manøvrerer. I urbane forhold blir hjulene også varme opp, men ikke så mye at de fører til deformasjon. Og hvorfor varmer dekkene på noen biler seg så de ikke kan berøres?

I dette tilfellet er noen feil mulig.

For det første, hvis diskene ikke ventileres, fører dette til rask overoppheting. Oppvarmingsskiver varmer naturligvis dekkene.

For det andre, når putene trykkes for hardt, fører det til overoppheting av platene. Som nevnt ovenfor får dette dekkene til å varmes opp. I dette tilfellet må du justere arbeidet til putene.

For det tredje, hvis ikke kaliperbasen fungerer som den skal, fører dette også til oppvarming av hjulet.

Hjul på alle kjøretøy blir varme. Det er ingen flukt fra fysikkens lover. Høy hastighet, bremsing, svinger varmer opp dekkene mye. Hvis turen utføres en varm sommerdag i en by, er det umulig å berøre hjulene - de er så varme.

Anbefalt: