Hvilke Vindusviskere Er Bedre å Kjøpe For En VAZ

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Vindusviskere Er Bedre å Kjøpe For En VAZ
Hvilke Vindusviskere Er Bedre å Kjøpe For En VAZ

Video: Hvilke Vindusviskere Er Bedre å Kjøpe For En VAZ

Video: Hvilke Vindusviskere Er Bedre å Kjøpe For En VAZ
Video: RCD VAZ LADA 2107 2024, Juli
Anonim

I dag tilbyr produsenter et stort antall vindusviskere, som ikke bare varierer i størrelse, men i design. Å velge de mest egnede vindusviskerne for VAZ betyr å sikre en trygg kjøretur i dårlige værforhold.

Hvilke vindusviskere er bedre å kjøpe for en VAZ
Hvilke vindusviskere er bedre å kjøpe for en VAZ

Feil utvalgte viskerblad, i tillegg til at de ikke utfører hovedarbeidet, kan skade frontruten, noe som vil svekke sikt og til slutt føre til utskifting av dette dyre elementet i karosseriet. Derfor, når du velger VAZ-børster, anbefales det å fokusere på typen av viskere og størrelsen.

Typer av viskerdesign

De mest tradisjonelle og vanlige er rammeviskere. Strukturen er basert på en stiv ramme som et gummibånd er festet på. Klassiske børster regnes som pålitelige, men ikke veldig effektive, men russiske VAZer er designet spesielt for dem. En rekke vestlige produsenter forsyner bilene sine med rammeløse vindusviskere. De har en original profil som gir bedre rengjøring av frontruten og gir jevnt trykk i hele lengden. En annen fordel er den lave høyden, noe som forbedrer sikt og aerodynamiske egenskaper: det er lettere for luftstrømmen å bøye seg rundt viskeren. Om vinteren er rammeløse børster mindre utsatt for glasur, fordi det er veldig få ledd i strukturen, og det er ikke noe sted å samle seg vann. Rammeløse børster er imidlertid dyre og kan bare installeres på bilmodellen de er beregnet på, dvs. for en VAZ vil et slikt produkt ikke fungere.

Hvordan velge børster til VAZ-biler

Først og fremst, når du velger vindusviskere, må du ta hensyn til monteringsmetoden: i moderne russiske biler brukes en "krok" (eller krok, J-krok), den er betegnet med bokstaven "U". De vanligste krokstørrelsene er 9x4 og 9x3. Det andre viktige poenget er materialet for å lage båndet, som brukes i dag som silikon. Ideelt sett er det best å ha et par sett børster: den ene for sommeren (vanskelig alternativ), den andre for vinteren (myk, elastisk, mindre utsatt for glasur).

Den neste viktige parameteren er størrelse. For klassiske VAZ-modeller, inkludert Niva, er lengden 33-34 cm. Forhjulsdrevne modeller fra 2108 til 2115 krever installasjon av børster på 51 cm. Den samme størrelsen er nødvendig for Priora og Largus. Børster av ulik lengde er plassert på Kalina og Lada Granta: 60 cm fra førersiden og 40 cm fra passasjersiden.

Til tross for at utformingen av VAZ kun innebærer å installere børster med en pinnelås ("klassisk") eller "krok" (mer moderne biler), er det mulig å installere børster med andre typer vedlegg. Installasjonen kan gjøres ved hjelp av spesielle adaptere.

Anbefalt: