Hvordan Velge En Bil I Henhold Til Tekniske Egenskaper

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge En Bil I Henhold Til Tekniske Egenskaper
Hvordan Velge En Bil I Henhold Til Tekniske Egenskaper

Video: Hvordan Velge En Bil I Henhold Til Tekniske Egenskaper

Video: Hvordan Velge En Bil I Henhold Til Tekniske Egenskaper
Video: Excel pivottabeller fra bunnen til eksperten på en halv time + dashbord! 2024, September
Anonim

Å kjøpe bil er en kompleks og ansvarlig virksomhet som krever en nøye tilnærming. Den er kjøpt i mange år, så valget må tas veldig seriøst. Etter å ha bestemt seg for merkevaren, fargen og kroppstypen til den fremtidige bilen, bør man ikke gå glipp av en så viktig komponent som den tekniske delen.

Hvordan velge en bil i henhold til tekniske egenskaper
Hvordan velge en bil i henhold til tekniske egenskaper

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst må du bestemme størrelsen på motoren du trenger. I denne saken er drivstofforbruk, kraft, akselerasjonsdynamikk viktig. En liten bybil har liten motorstørrelse og drivstofforbruk. Det er nok for henne å ha maksimalt 150 hestekrefter. Men i bytrafikken trenger hun ikke mye kraft, hun trenger fingerferdighet. Og på banen vil du ha det veldig vanskelig. Velg derfor en bil med en kraftigere motor. Bilen blir noe dyrere, men også mye mer pålitelig.

Steg 2

Ikke bereg for nøye i hvilken bil du bruker mer drivstoff. Biler med et volum på opptil 3000 cm3 vil i bunn og grunn konsumere det samme. Forskjellen merkes bare når du kjører non-stop hele året. Dette gjelder nye biler. Bruktbiler med lavt drivstofforbruk kan ifølge dokumentene pumpe bensin raskere enn den kraftigste SUV-en.

Trinn 3

Kjøp dieselbiler for lange reiser. Denne typen drivstoff er mye mer miljøvennlig og tryggere enn bensin, og noe billigere. Selvfølgelig kan du oppleve visse vanskeligheter med det i den kalde årstiden. Men pass på dette på forhånd - så blir det ingen ulempe. For å unngå ubehagelig lukt og støy, kjøp en turbodiesel. I dette tilfellet er stillhet og lukten av dyr parfyme gitt i bilen. En slik bil vil betjene deg uten problemer i minst fem år. Men igjen, bare nytt. Men det er bedre å ikke ta en brukt turbo-dieselmotor: du må reparere den for ofte og dyrt.

Trinn 4

Velg en manuell girkasse hvis du har hyppige lange avstander. I dette tilfellet kan du selv kontrollere bilens hastighet og drivstofforbruk. Stadig oppmerksomhet på veien, behovet for å trykke på clutchen og gir gir vil holde deg mer fokusert og forhindre at du sovner mens du kjører. Dette vil mer sannsynlig skje hvis girkassen er automatisk, og enda mer hvis den er utstyrt med cruise control. Automatisering er mer praktisk hvis du i stedet for langdistanser må vente i trafikkork. Du vil bare skifte foten fra en pedal til en annen, og ikke bytte gir uendelig. Men det er også dyrere.

Trinn 5

Se etter stasjonen som er mer kjent for deg. Forhjulsdrift er mer responsiv for kontroll, bakhjulsdrift anses som mer pålitelig. Men dårlig ledelse kan mislykkes i begge tilfeller. Firehjulsdrift er mer perfekt. Men det krever også visse ferdigheter og er dyrere å betjene og reparere.

Anbefalt: