Hvordan Installere En Forvarme På En VAZ

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Installere En Forvarme På En VAZ
Hvordan Installere En Forvarme På En VAZ

Video: Hvordan Installere En Forvarme På En VAZ

Video: Hvordan Installere En Forvarme På En VAZ
Video: OperskyVids #Oper #Шум #Гам #Тонер #Ваз #Лада #13 2024, Juli
Anonim

I den kalde årstiden anbefales det å utstyre biler med innenlandsk produksjon med varmeovner før start. Installasjon av dem krever en forståelse av hvordan disse enhetene fungerer og noen tekniske ferdigheter.

Hvordan installere en forvarme på en VAZ
Hvordan installere en forvarme på en VAZ

Nødvendig

Forvarmer, slange (~ 2m), metall- og plastklemmer, T-formet metall-tee, adapter, skiftenøkler, skrutrekker, tetningsmiddel eller tetningstape, kniv for skjæring av slanger, kjølevæske, beholder for drenering av kjølevæske (volum 7-10 l)

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg type forvarmere. Det er lettere å installere en enhet som går på strøm enn å varme opp kjølevæsken ved å brenne en varmluftsblanding i et spesielt kammer. Hvis du har tilgang til en stikkontakt, må du kjøpe en elektrisk forvarmere som samsvarer med motortypen din. Effekt på 1 kW er nok for en personbil.

Steg 2

Tøm kjølevæsken gjennom avløpshullet på motorblokken. Rengjør hullet. Skru adapteren inn i den, smør tråden med et tetningsmiddel eller forsegl den med et spesielt tape.

Trinn 3

Monter varmeren på braketten på et passende sted nær adapteren. Fjern enhver berøring av enheten.

Trinn 4

Koble adapteren til varmerinntaket med en slange. Fest tilkoblingene med kabelbånd.

Trinn 5

Skjær en tee i det øvre radiatorrøret slik at sideforbindelsen peker mot varmeren. Koble sidebeslaget og inntaket til varmeren med grenrørene ved hjelp av klemmer. Plasser alle slangene slik at de ikke bøyer seg eller gni mot andre deler. Bruk plastklemmer for å beskytte problemområdene mot de kuttede restene av slangen.

Trinn 6

Hell frostvæske gjennom påfyllingshalsen på radiatoren. Kontroller alle tilkoblinger. Kjølevæsken må ikke lekke. Lukk radiatoren.

Trinn 7

Før strømledningen og fest den. Unngå kontakt med bevegelige og oppvarmende deler av motoren for å forhindre mekanisk skade.

Trinn 8

Kjør motoren i 3-5 minutter. Fjern luftpluggen fra kjølesystemet. Slå av motoren. Tilsett kjølevæske til riktig nivå om nødvendig.

Trinn 9

Kontroller at varmeren fungerer. Plugg den inn. Hvis du hører støyen fra frostvæske og utløpsslangen er varmere enn innløpet, er arbeidet fullført.

Trinn 10

Hvis det ikke er noe utløp på parkeringsområdet, velg en autonom forvarmer for installasjon i samsvar med bilens egenskaper. Vær oppmerksom på at installasjonen av en slik varmeapparat er vanskelig. Prosessen inkluderer forskjellige typer arbeid: montering av varmeren i motorrommet på støtdemperstaget og kobling til motorens kjølekrets og den innvendige radiatoren. Og også tilkoblingen av forbrenningskammeret til forvarmeren til drivstoffsystemet ved hjelp av en målepumpe og opprettelsen av et evakueringssystem for eksosgasser. I tillegg er alle disse enhetene koblet med elektriske kabler til kontrollenheten, kontrolleren, tidtakeren og sikringene er installert. Og alle slanger og ledninger må være festet og beskyttet mot slitasje.

Trinn 11

Gi installasjonen av et autonomt forvarmeanlegg til spesialistene i servicesenteret. Kostnadene ved dette arbeidet er høye, men i sammenligning med kostnadene for forvarmingssystemet i seg selv er det ganske akseptabelt.

Anbefalt: