Hvordan Rengjøre Et Klimaanlegg I En Bil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Rengjøre Et Klimaanlegg I En Bil
Hvordan Rengjøre Et Klimaanlegg I En Bil

Video: Hvordan Rengjøre Et Klimaanlegg I En Bil

Video: Hvordan Rengjøre Et Klimaanlegg I En Bil
Video: Hvordan rense aircondition-anlegg i bil: AC Rens til bil / Klimarens med Tunap AircoWell 2024, Juni
Anonim

Mange foretrekker å rengjøre bilens klimaanlegg på bensinstasjoner. Imidlertid er en slik operasjon i kraft av en vanlig bilentusiast som har ferdighetene til å jobbe med bilverktøy og kjemikalier.

Hvordan rengjøre et klimaanlegg i en bil
Hvordan rengjøre et klimaanlegg i en bil

Forsømmelse av rettidig rengjøring av et klimaanlegg til bilen har mange triste konsekvenser; først og fremst er dette for tidlig slitasje på en rekke deler, hvis erstatningskostnad ofte er sammenlignbar med prisen på selve enheten. I tillegg er forurensning av klimaanlegget ledsaget av akkumulering av bakterier som er skadelige for menneskekroppen.

Rengjøring av klimaanlegget med aerosol- og skumprodukter

Begge metodene er egnet for rengjøring av klimaanlegg installert i biler som er 3-5 år gamle. Den første metoden er å bruke aerosolprodukter (best egnet for profylakse, desinfeksjon). Du kan bruke spesielle kjemikalier som for eksempel Liqui Molly Klima Analgen Reiniger, Presto Klimaanalgen reiniger og andre lignende aerosoler.

For å rengjøre klimaanlegget, må du starte motoren med resirkulasjon slått på; slå deretter på viften, klimaanlegget på full kapasitet. Plasser en boks foran passasjersetet (der luft tas inn for resirkulering), lukk dører, vinduer, aktiver sprøyting. Deretter bør du vente på tiden som er angitt i vedlagte instruksjoner, ventilere interiøret. Metoden for rengjøring av skum brukes med en høyere forurensningsgrad av bilens "kjøler". For å implementere det er det nødvendig å fjerne kupefilteret og fylle luftkanalhullene med skum. Etter å ha ventet på tiden som er angitt i instruksjonene, start motoren, og la den gå i forskjellige moduser. Til slutt må du lufte salongen.

Rengjøring av klimaanlegget med improviserte midler

Ofte er produsenter litt listige og selger rengjøringsprodukter til bilister, som inneholder stoffer som for eksempel er på apotek, 10 ganger billigere. Dette er sant i forhold til først og fremst klorhexidin bigluconate (0,05% løsning). Den kan brukes i "enkelt rekkefølge", eller den kan blandes med alkohol (1: 1) for å øke effektiviteten. Det russiske stoffet "Lizoformin 3000", som brukes til desinfisering av lokaler, kampform, er også egnet; den nødvendige konsentrasjonen er 5% (50 ml av legemidlet per liter vann). Et annet kjemikalie, kloramin B, brukes til å desinfisere retter, leker og medisinske produkter. For å oppnå den nødvendige løsningen er det nødvendig å fortynne en spiseskje av produktet i en liter vann.

Fjern kabinens luftfilter for rengjøringsprosessen. Hell den ferdige løsningen av kjemikaliet du liker i hullene ved hjelp av hvilken som helst spray (for eksempel en spray for blomster). Deretter må du slå på viften med klimaanlegg med full kraft og åpne dørene, vinduene og dekke utløpsventilene med en klut slik at løsningen ikke legger seg i hytta. Avslutningsvis skal det bemerkes at for å eliminere alvorlig forurensning, må du henvende deg til fagpersoner, fordi det vil være nødvendig å fjerne fordamperen og fylle på klimaanlegget med freon.

Anbefalt: